Άρης – Κισσαμικός 1-0

Άρης – Κισσαμικός 1-0

Χάρη σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Κενάν Μπαργκάν στο 45' ο Αρης επικράτησε του Κισσσαμικού στο Βικελίδης με 1-0, έκανε το 6Χ6 και έφτασε τους 18 βαθμούς παραμένοντας μόνος πρώτος!

Με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Κενάν Μπαργκάν στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Αρης επικράτησε με 1-0 του Κισσαμικού στο Βικελίδης για την 6η αγωνιστική της Football League. 6Χ6 για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, που έφτασε τους 18 βαθμούς, πετυχαίνοντας μια «επαγγελματική» νίκη για να παραμείνει μόνη πρώτη στην κορυφή!

Παρέμεινε στους οκτώ βαθμούς η ομάδα του Γιώργου Πετράκη.

Με Πασά στην επίθεση
Με κάποιες αλλαγές λόγω των τραυματισμών (Τζανακάκης, Διαμαντόπουλος), αλλά και του Πλατέλλα (δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του), παρατάχθηκε ο Αρης, καθώς ο ο Δημήτρης Σπανός αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγές στην 11άδα. Ετσι στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Μπούρμπος, στην κορυφή της επίθεσης ο Πασάς, ενώ πίσω του αγωνίστηκε ο Παυλίδης.

Νωχελικός αλλά… Μπαργκάν!
Όπως και στα περισσότερα παιχνίδια του, ο Αρης μπήκε κάπως νωθρα. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού δεν είχε κινητικότητα στην επίθεση, ενώ δεν έλειπαν και τα αρκετά λάθη, κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο πρώτο μέρος οι κίτρινοι αναπτύσσονταν αρκετά από τη δεξιά πλευρά, με τον Μπούρμπο να προωθείται συχνά-πυκνά, ειδικά στο πρώτο ημίωρο.

Γενικότερα πάντως ο Αρης και δεν είχε καλή δημιουργία επιθετικά και ήταν ασταθής μεσοαμυντικά, με αποτέλεσμα 1-2 φορές στο πρώτο 45λεπτο να κινδυνέψει (από τον κινητικό Μπαπτίστ). Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι είχαν λίγες κλασικές ευκαιρίες, με τις κορυφαίες να είναι αυτές των Παυλίδη (23’ σουτ) και Μπούρμπου (40’ σουτ).

Κι ενώ φαινόταν ότι δεν θα είχαμε γκολ στο πρώτο μέρος, ήρθε ο Κενάν Μπαργκάν με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 45’ να ανοίξει το σκορ (1-0) σε ένα κομβικής σημασίας χρονικό σημείο για τον Άρη!

Με Καπνίδη στο Β’ μέρος
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Σπανός πέρασε τον Καπνίδη αντί του Ντούνη, θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Ο Αρης ήταν πιο παθιασμένος και ζήτησε επιτακτικά το δεύτερο τέρμα χάρη στο οποίο ουσιαστικά θα κλείδωνε τη νίκη.

Στο 46’ δεν δόθηκε πέναλτι μαρς στον Πασσά, ο οποίος γκρεμίστηκε από αμυντικό του Κισσαμικού στην περιοχή, κι ενώ ετοιμαζόταν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι που δεν φάνηκαν ιδιαίτερα επιθετικά, άγγιξαν την ισοφάριση με δοκάρι του Ξυδά, ενώ στο 68’ βρήκαν δίχτυα, με το γκολ ωστόσο να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Ο Αρης γενικότερα ήλεγξε το ρυθμό, είχε τρεις καλές στιγμές με Μπαργκάν (48’), Καπνίδη (49’) και τον Πασσά (74’) και τελικά έστω και λίγο αγχωτικά, έφτασε σε ένα ακόμη πολύτιμη τρίποντο. Πάντως με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο του Β’ μέρους, το συγκρότημα του Σπανού δεν έπιασε την απόδοση που πραγματικά μπορεί.

ΑΡΗΣ – ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 1-0
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνη)
Γκολ: 45’ Μπαργκάν
Δοκάρια: 67’ Ξυδάς
Κίτρινες: 10’ Δεληζήσης, 77’ Μουμίν, 86’ Μπούρμπος – 26’ Ζιούλης, 37’ Αρναούτογλου, 72’ Λεμονής

Αρης (Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πασάς, Ντούνης (46’ Καπνίδης), Μπαργκάν (81΄Μαραγκός) Παυλίδης (68’ Κάσσος).
Κισσαμικός (Πετράκης): Λαζαρίδης, Αρναούτογλου (87’ Νικόλτσης), Μαρκοπουλιώτης, Τόλι, Ζιούλης, Σάλιακας (78’ Αποστολίδης), Σελινιωτάκης (46’ Βρεττός), Γκίνη, Λεμονής, Ξυδάς, Μπαπτίστ.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Η βαθμολογία μετά από 6 αγωνιστικές: 

1) Άρης 18

2) Παναχαϊκή 13

3) Δόξα Δράμας 13

4) ΑΕ Καραϊσκάκης 12

5) ΟΦΗ 11*

6) Βέροια 9*

7) Απόλλων Πόντου 8*

8) Σπάρτη 8

9) ΑΟΧ/Κισσαμικός 8*

10) Πανσερραϊκός 7*

11) Αναγέννηση Καρδίτσας 7

12) Απόλλων Λάρισας 6

13) Τρίκαλα 5*

14) Παναιγιάλειος 5*

15) Αιγινιακός 4

16) Εργοτέλης 2*

17) Καλλιθέα 1*

18) Αχαρναϊκός -51

Με αστεράκι (*) οι ομάδες που έχουν ένα αγώνα λιγότερο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ