Αρης – Απόλλων Πόντου 2-0

Αρης – Απόλλων Πόντου 2-0

Νικηφόρο ποδαρικό στο νέο έτος για τον Άρη, ο οποίος με καλή εμφάνιση επικράτησε με του Απόλλωνα Πόντου με 2-0, συνεχίζοντας την επέλασή του προς την άνοδο στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.

Με το δεξί μπήκε στο 2018 ο Άρης, καθώς νίκησε εύκολα με 2-0 (14΄Πλατέλλας, 44’ Ντούνης) τον Απόλλωνα Πόντου στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 10η αγωνιστική. Στους 26 βαθμούς η ομάδα του Δημήτρη Σπανού που έφτασε τις οκτώ νίκες, ενώ εκείνη της Καλαμαριάς (αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 34’, ενώ αποβλήθηκε και ο τεχνικός του Δημήτρης Καλαϊτζίδης) παρέμεινε στους 14.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Νίκη εξαιρετικής σημασίας για τους κίτρινους, καθώς αφ’ ενός άφησαν πίσω τους τις δύο σερί ισοπαλίες στα τέλη του προηγούμενου έτους, αφετέρου παρουσιάστηκαν πανέτοιμοι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια επιστροφής τους στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.

Με αλλαγές η 11άδα
Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Άρη με κάποιες αλλαγές σε σχέση με την 11άδα που μας έχει συνηθίσει. Συγκεκριμένα ο Ντούνης αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης με τον Πασά να έχει ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο. Εκτός αποστολής έμειναν οι Μπαργκάν και Καπνίδης.

Γκολ στην πρώτη ευκαιρία
Στα πρώτα 13 λεπτά ο Αρης δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου, για την ακρίβεια δεν πάτησε καθόλου στην περιοχή. Στην πρώτο ωστόσο, οργανωμένη επιθετική του προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Ηταν στον 14ο λεπτό, όταν σε σέντρα του Μπούρμπου, ο Σαμαράς έδιωξε με το κεφάλι, με τη μπάλα όμως να στρώνεται στον Πλατέλλα. Ο τελευταίος έπιασε εξαιρετική σουτ στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0! Μετά το γκολ ο Αρης ανέβασε την απόδοσή του. Η ομάδα του Σπανού είχε καλύτερη κυκλοφορία, είχε πιο κοντά τις γραμμές και απέφυγε τις πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις στις οποίες υπέπεσε στα πρώτα λεπτά.

Άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες
Στο 34’ ο Απόλλων Πόντου έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Γεωργιάδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κυρίτση μέσα διάστημα 16 λεπτών (είχε τιμωρηθεί και στο 18’). Ο λόγος ήταν διότι εκτέλεσε ένα φάουλ πριν ο ρέφερι δώσει εντολή.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του τεχνικού των φιλοξενούμενων Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος άρχισε να διαμαρτύρεται για αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Παράλληλα κίτρινη δέχθηκε και ο γιος του και συνεργάτης του στον πάγκο επίσης για διαμαρτυρίες.

Απάντησε με δεύτερο γκολ ο Άρης
Ο Αρης πλέον είχε την ψυχολογία, είχε και την αριθμητική υπεροχή και τα εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Στο 44’ ο Μάρκος Ντούνης έκανε το 2-0, καθώς μετά από γύρισμα του Πασά από αριστερά, ο Καλί προσπάθησε να απομακρύνει με προβολή, όμως άθελά του έστρωσε στον παίκτη του Άρη και εκείνος σκόραρε με πλασέ.

Κυρίαρχος ο Άρης, έπεσε ο ρυθμός
Ουσιαστικά ο νικητής είχε κριθεί. Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων είχε περιοριστεί σε καθαρά παθητικό ρόλο, δείχνοντας να έχει αποδεχθεί τη μοίρα του. Από την άλλη ο Άρης που ήλεγχε το ματς, είχε μεν πολύ μεγάλη κατοχή της μπάλας, όμως η αλήθεια είναι οτι οι κίτρινοι δεν κυνήγησαν ιδιαίτερα την επίτευξη περισσότερων γκολ.

Ο Σπανός πέρασε στο 55’ τον Παυλίδη μένοντας δυσαρεστημένος από τον Πασά, με τους κίτρινους να απειλούν κυρίως σε δύο περιπτώσεις. Στο 58’ (κεφαλιά Ντούνη) και στο 59’ (σουτ Διαμαντόπουλου). Η αλήθεια είναι ότι όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε όλο και περισσότερο με τον Αρη να κάνει συντήρηση δυνάμεων και να φτάνει εύκολα στο τελικό 2-0.

Όμορφη ατμόσφαιρα από τους περίπου οκτώ χιλιάδες οπαδούς των γηπεδούχων (υπήρχαν οπαδοί και του Απόλλωνα) που είδαν την ομάδας τους να φτάνει σε ένα από τα πιο εύκολα τρίποντα της σεζόν ως τώρα.

ΑΡΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ 2-0
Γκολ: 14’ Πλατέλλας, 44’ Ντούνης
Διαιτητής: Κυρίτσης
Βοηθοί: Κουλά, Τζιώτζιος
Τέταρτος: Αγγελάκης
Κίτρινες: 26’ Μουμίν, 32’΄Σόουζα, 63’ Βαλεριάνος, 81′ Πλατέλλας -14’ Λόπεθ, 18΄, 34’ Γεωργιάδης, 65’ Καλί
Κόκκινες: 34’ Γεωργιάδης

Άρης (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πασάς (53’ Παυλίδης), Πλατέλλας, Ντούνης (83′ Μαραγκός), Διαμαντόπουλος (70’ Κάσος).
Απόλλων Πόντου (Δ. Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Καλί, Βεργώνης (82′ Καπίας), Καλογέρης, Μπρίτο (71’ Γκουγκούδης), Συμελίδης, Λιόνης (57’ Ν’ Λουντούλου), Χασομέρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ