Ρομάριο : Θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της CBF

Ρομάριο : Θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της CBF

Ο Ρομάριο δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του (CBF), για να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

Ο Βραζιλιάνος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Ρομάριο, θέλει να γίνει πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του, έτσι ώστε να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

Ο Ρομάριο διεξήγαγε έρευνες στο Κογκρέσο για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας και  ανακοίνωσε τις προθέσεις του τέσσερις ημέρες μετά την αναστολή των 90 ημερών που επιβλήθηκε στον πρόεδρο της CBF, Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο, από τη FIFA.

Ο Ντελ Νέρο διερευνάται στη Βραζιλία για ανήθικη συμπεριφορά και οικονομικές ατασθαλίες. Ο ίδιος και οι δύο προκάτοχοί του, Ρικάρντο Τεϊξέιρα και Χοσέ Μαρία Μαρίνο, έχουν κατηγορηθεί στις ΗΠΑ για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

«Κανείς δεν αγωνίστηκε τόσο έντονα εναντίον αυτής της συμμορίας όσο εγώ, και έτσι είμαι δίκαιος υποψήφιος», έγραψε ο Ρομάριο στο Instagram. «Έχω τα προσόντα για τη δουλειά, τα διαπιστευτήριά μου είναι η συνεισφορά μου στο ποδόσφαιρο, εντός και εκτός των γηπέδων».

Ο Ρομάριο κατηγορούσε τον πρώην πρόεδρο της FIFA,  Ζοάο Χαβελάνζε, ο οποίος πέθανε πέρυσι, για την εγκατάσταση ενός σάπιου συστήματος στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας αλλά και γενικότερα. Ο Ρομάριο ζήτησε τη δίωξη των Μαρίν, Τεξέιρα και Ντελ Νέρο στο τέλος μιας έρευνας του Κογκρέσου σχετικά με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας.

Ο Ρομάριο βοήθησε τη Βραζιλία να κερδίσει το τέταρτο Παγκόσμιο Κυπέλλου το 1994 στις ΗΠΑ. Η δημοτικότητά του, τον βοήθησε να κερδίσει έδρα ως γερουσιαστής  στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Έχει πει ότι σκοπεύει να  γίνει κυβερνήτης του Ρίο για να μεταρρυθμίσει το κράτος που εχει πτωχεύσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ