AEK : Η τριάδα της ΑΕΚ που έζησε το… 4Χ4

AEK : Η τριάδα της ΑΕΚ που έζησε το… 4Χ4

Πέτρος Μάνταλος, Αντρέ Σιμόες και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είχαν την... ατυχία να βρεθούν και στους τέσσερις χαμένους τελικούς της ΑΕΚ.

Η… κατάρα των τελικών δε λέει να σπάσει για την ΑΕΚ. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε και πάλι. Μια άχρωμη και χωρίς πάθος ΑΕΚ, παραδόθηκε στον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς.

Ουσιαστικά, η Ένωση δεν εμφανίστηκε ποτέ στον τελικό. Και αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Εχοντας στις… πλάτες της τρεις χαμένους τελικούς, η Ένωση θα έπρεπε να «μασάει σίδερα» κόντρα στους «ερυθρόλευκους», έτσι ώστε να μην συνεχιστεί το… κακό. Αντίθετα, είδαμε μια άνευρη ΑΕΚ, που χειρίστηκε τον τελικό ως ματς προετοιμασίας. Με το αποτέλεσμα στο τέλος της αναμέτρησης να είναι φυσιολογικό. Η ΑΕΚ δεν διεκδίκησε ποτέ κάτι από το ματς, αποδεχόμενη από νωρίς τη μοίρα της.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η Ένωση καλείται να αλλάξει για να μη… βουλιάξει. Εχουν περάσει τέσσερις τελικοί, με την ΑΕΚ να είναι άφαντη και στα τέσσερα σημαντικά ματς. Και υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα στατιστικά που συνδέουν αυτές τις αναμετρήσεις.

Οι «τρεις» που ήπιαν το πικρό ποτήρι

Τρεις παίκτες της ΑΕΚ έχουν αγωνιστεί και στους τέσσερις χαμένους τελικούς της ομάδας. Ο λόγος για τους Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Αντρέ Σιμόες και Πέτρο Μάνταλο. Ο Ουκρανός στόπερ, ο Πορτογάλος χαφ και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχαν συμμετοχή και στις τέσσερις αναμετρήσεις της Ένωσης.

Οι τρεις παίκτες κατέχουν το αρνητικό στατιστικό, συμμετέχοντας στις τέσσερις «κιτρινόμαυρες» αποτυχίες. Ίσως, στον τελικό με τον Ολυμπιακό ο «Τσίγκρι» να ήταν από τους λιγοστούς διασωθέντες του… ναυαγίου. Με τον Ουκρανό όμως να έχει κάκιστη συνεργασία με τον Στράτο Σβάρνα. Από την άλλη, ο Πορτογάλος δε μπόρεσε να προσφέρει ουσιαστικές βοήθειες στον χώρο του κέντρου, ενώ και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα.

Το μόνο θετικό για τους Μάνταλο και Σιμόες, είναι πως βρισκόντουσαν και στον τελικό του 2016, όπου η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο.

Οι ενδεκάδες της ΑΕΚ στους τέσσερις τελικούς:

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-2 (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σίμοες (83′ Αλμέιδα), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (86′ Βάργκας) , Μάνταλος, Ροντριγκες (68′ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2 (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (52’ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (67’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (73’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Αραούχο.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1 (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Χουλτ, Μπακάκης(80′ Γαλανόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Σιμόες, Κρίστισιτς(76′ Μπογέ), Μάνταλος, Μπακασέτας(71′ Γκάλο), Λιβάγια, Πόνσε.

ΑΕΚ- Ολυμπιακός 0-1 (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας – Μπακάκης (62′ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες – Σιμόες (80′ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος – Βέρντε (62′ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Χωρίς γκολ, τελικό δεν κατακτάς 

Ενα ακόμη σημαντικό στοιχείο για την ΑΕΚ των τελικών αποτελεί το γεγονός πως δύσκολα βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Τους τρεις τελευταίους τελικούς, η Ένωση τους έχει χάσει χωρίς καν να καταφέρει να σκοράρει! Μόνο στον ματς του 2017, μάτωσε τα δίχτυα, με τον Χριστοδουλόπουλο να νικάει τον Γλύκο στον αλησμόνητο τελικό του Καλφόγλου.

Μηδέν εις το πηλίκο λοιπόν, με τις ομάδες να παίρνουν κεφάλι στο σκορ και τον Δικέφαλο να… ψάχνεται. Ουσιαστικά και στον τελικό του Πανθεσσαλικού, η Ένωση δεν απείλησε όσο θα έπρεπε την εστία του Κωνσταντίνου Τζολάκη. Αν εξαιρέσει κανείς τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ολιβέιρα στα πρώτα λεπτά του ματς, στη συνέχεια δεν υπήρξαν σημαντικές φάσεις για τους «κιτρινόμαυρους».

Είναι περίεργη η κατάσταση στην ΑΕΚ. Η Ένωση κλήθηκε να βγάλει αντίδραση και ποδοσφαιρικό εγωισμό. Δεν το έκανε και το πλήρωσε ακριβά. Με την απώλεια ακόμη ενός τίτλου. Οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να ανασυνταχθούν για να μη… τιναχτεί από τώρα στον αέρα η νέα σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ