Αλαβές – Μπαρτσελόνα 1-1

Αλαβές – Μπαρτσελόνα 1-1

Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη φόρα από το Τορίνο, καθώς υπέστη νέο «κάζο» στη La Liga, βλέποντας πλέον με κιάλια την κορυφή και την Ρεάλ Μαδρίτης που είναι στο +8. Τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα οι «μπλαουγκράνα», σε δύσκολη θέση ο Κούμαν...

Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη φόρα από το Τορίνο, καθώς υπέστη νέο «κάζο» στη La Liga, βλέποντας πλέον με κιάλια την κορυφή και την Ρεάλ Μαδρίτης που είναι στο +8. Τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα οι «μπλαουγκράνα», σε δύσκολη θέση ο Κούμαν…

Το ματς

Με την μπάλα στα πόδια της και τη διάθεση να απειλήσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες ξεκίνησε την αναμέτρηση η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έδειξαν να μπαίνουν με την συνταγή του Τορίνο, ωστόσο η Αλαβές ήταν πιο προσεκτική, περιορίζοντας αρκετά την ομάδα του Κούμαν.

Η πρώτη ευκαιρία ωστόσο δεν άργησε να έρθει, με τον Ανσού Φατί να δέχεται μια εξαιρετική μπαλιά από τον Μπουσκέτς, ωστόσο το τελείωμα του 18χρονου κατέληξε δίπλα από το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα η Μπαρτσελόνα απείλησε και πάλι, με τον Γκριεζμάν αυτή τη φορά να σπαταλάει την πολύ καλή πάσα του Φατί στο ύψους του πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν, το γκολ υπέρ τους «μύριζε», ωστόσο μια τραγική ασυνεννοησία των Πικέ και Νέτο έφερε το 1-0 για την Αλαβές κόντρα στην ροή του αγώνα, με τον Λουίς Ριόχα να ανοίγει το σκορ.

Η Μπαρτσελόνα φάνηκε «ζαλισμένη» από το γκολ αυτό, με τον Μέσι να προσπαθεί να δημιουργήσει χώρους, βρίσκοντας μπροστά του σε κάθε του κατεβασιά τρεις και τέσσερις ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Καταλανοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω σε εμφανές σπρώξιμο στον Ντε Γιονγκ, με τον διαιτητή και το VAR να συνεχίζουν το παιχνίδι κανονικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρόναλντ Κούμαν προχώρησε σε τρεις αλλαγές (!), βάζοντας στο παιχνίδι τους Πιάνιτς, Πέντρι και Τρινκάο στις θέσεις των Λανγκλέ, Μπουσκέτς και Ντεμπελέ. Ο Ολλανδός έκανε και μια εσωτερική αλλαγή που δεν έχει συνηθίσει, περνώντας τον Ντε Γιόνγκ στο κέντρο της άμυνας.

Ο Μέσι έτρεχε και έπαιρνε την μπάλα συνεχώς, ωστόσο έδειχνε αρκετά κουρασμένος. Στο 62ο λεπτό η Αλαβές έμεινε με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Χόρτα δέχτηκε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα για προβολή πάνω στον Πικέ. Και στο επόμενο ακριβώς λεπτό η Μπαρτσελόνα έφερε και πάλι στα ίσα το ματς, με τον Γκριεζμάν να εκμεταλλεύεται το λάθος των γηπεδούχων και να πλασάρει άψογα, γράφοντας το 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Γάλλου με την Μπαρτσελόνα μετά από τρεις μήνες…

Στην επόμενη φάση ακριβώς λίγο έλειψε να γίνει και η ολική ανατροπή, με τον Πατσέκο να πραγματοποιεί μια απίθανη επέμβαση σε σουτ του Μέσι! Το ματς κάπου πήρε έναν πιο «ροκ» ρυθμό, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν τον κύριο λόγο.

Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν ξανά με τον Γκριεζμάν, ωστόσο ο Τρινκάο που έδωσε την ασίστ ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης, με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρώνεται σωστά.

Οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν να πιέζουν, χάνοντας μερικές σημαντικές ευκαιρίες με τους Τρινκάο, Φατί και Ντεστ, ωστόσο ο Πατσέκο δήλωσε «παρών» σε όλες τις περιπτώσεις!

Η ομάδα του Κούμαν προσπάθησε να πάρει το «τρίποντο» στα τελευταία λεπτά, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος και την Μπαρτσελόνα να μένει στο -8 από την κορυφή, έχοντας ωστόσο ένα παιχνίδι λιγότερο…

ΑΛΑΒΕΣ: Πατσέκο, Λαγουάρδια, Ναβάρο (39’ Αγιρεγαμπίρια), Λεζέν, Πίνα (71’ Μανού Γκαρσία), Ντουάρτε, Έντγκαρ Μέντεθ (56’ Ταβάρες), Ζότα Πελετέιρο, Ντέιβερσον (56’ Χοσελού), Μπατάλια, Ριόχα (72’ Αδριάν Μαρίν)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Νέτο, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Άλμπα (68’ Άλμπα), Λενγκλέ (46’ Τρινκάο), Μπούσκετς (46’ Πιάνιτς), Ντε Γιονγκ, Φάτι (77’ Μπρέθγουεϊτ), Ντεμπελέ (46’ Πέδρι), Μέσι, Γκριεζμάν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ