Γκάρεθ Μπέιλ: Το χρυσό… φιάσκο της Ρεάλ Μαδρίτης

Γκάρεθ Μπέιλ: Το χρυσό… φιάσκο της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Γκάρεθ Μπέιλ έχει στοιχίσει του κόσμου τα λεφτά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, με το ποσό που έχει ξοδέψει η βασίλισσα αυτά τα χρόνια να ξεπερνάει τα 236 εκατ. ευρώ.

Πριν από μια εξαετία η Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε στην απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ με ένα αστρονομικό ποσό που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ. Ο Ουαλός σούπερ σταρ είχε μεταγραφεί στη βασίλισσα με σκοπό να πλαισιώσει ιδανικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ το ποσό που δαπανήθηκε θεωρήθηκε εκείνη την εποχή μεγάλο, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ όμως να είναι σίγουρος πως θα γίνει… απόσβεση.

Φέτος και μετά από αρκετά χρόνια και πολλούς τίτλους του Μπέιλ με τη βασίλισσα, ο Ουαλός επιθετικός βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην πόρτα της εξόδου. Στην Ισπανία θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του για την Premier League, ενώ με την έλευση του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της ομάδας τα σενάρια πληθαίνουν.

Ο Μπέιλ είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω προπονητών έχει περιθωριοποιηθεί αυτή τη σεζόν, παρά το γεγονός ότι πολλοί στο κλαμπ ήλπιζαν ότι θα βγει μπροστά μετά το αντίο του Κριστιάνο Ρονάλντο και θα αναλάβει έναν πιο σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

Τελικά, τίποτα από αυτά δεν συνέβη και ο Μπέιλ έμεινε στάσιμος, με αποτέλεσμα να μην μάθει καν την ισπανική γλώσσα, να έχει εμμονή με το γκολφ και φυσικά με τους τραυματισμούς. Τα βάσανα όμως φτάνουν στο τέλος τους τόσο για τον παίκτη αλλά κυρίως για τη Ρεάλ που μπορεί να είχε μερικά άκρως επιτυχημένα χρόνια με τον Ουαλό στο ρόστερ της (κατέκτησε 4 Champions League), αλλά η σπατάλη γύρω από τον Μπέιλ ήταν τεράστια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Ισπανία, ο Μπέιλ ήταν ένα οικονομικό φιάσκο για τη βασίλισσα, καθώς οι τραυματισμοί του στοίχισαν υπέρογκα ποσά στον Φλορεντίνο Πέρεθ, ενώ η συμμετοχή του όλα αυτά τα χρόνια κόστιζε ακόμα παραπάνω.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Μπέιλ αποκτήθηκε έναντι 100 εκατ. ευρώ από τη Ρεάλ και πήρε ένα παχυλό συμβόλαιο αξίας κοντά στα 20 εκατ. ευρώ. Στη συμφωνία όμως συμπεριλήφθηκαν και πολλά μπόνους επίτευξης στόχων, με τον Ουαλό να παίρνει χρήματα για κατάκτηση τίτλων, λεπτά συμμετοχής, αλλά και γκολ.

Ο Μπέιλ με λίγα λόγια στοίχισε πολλά. Το συνολικό ποσό για τα συμβόλαια του Μπέιλ ήταν 236 εκατ. ευρώ και αποδεικνύει όλη τη λάθος κίνηση των μερένχες. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των μπόνους είναι ότι για κάθε γκολ ουσιαστικά έπαιρνε 2,3 εκατ. ευρώ, αφού έχει σκοράρει έως τώρα 102 τέρματα.

Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για τα ακριβή ποσά που δαπανήθηκαν για τον Μπέιλ από τον Φλορεντίνο Πέρεθ τόσο ανά λεπτά συμμετοχής, αλλά και από παιχνίδια και γκολ. Πραγματικά οι αριθμοί ζαλίζουν και ένας από τους κύριους λόγους που θα αποχωρήσει ο Ουαλός σταρ από τη βασίλισσα είναι το παρακάτω γράφημα.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τη… σπατάλη της βασίλισσας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ