Ινφαντίνο : «Δεν έχω καμιά αμφιβολία για το VAR»

Ινφαντίνο : «Δεν έχω καμιά αμφιβολία για το VAR»

Το VAR (Video Assistant Referee) θα χρησιμοποιηθεί στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας. Η IFAB, το σώμα που θέτει τους κανόνες στο άθλημα του ποδοσφαίρου, συνεδρίασε χθες και άναψε το «πράσινο φως» για τη χρήση της τεχνολογίας στα γήπεδα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, στην ετήσια συνεδρίαση της επιτροπής, στην οποία έλαβε μέρος και ο πρόεδρος […]

Το VAR (Video Assistant Referee) θα χρησιμοποιηθεί στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας. Η IFAB, το σώμα που θέτει τους κανόνες στο άθλημα του ποδοσφαίρου, συνεδρίασε χθες και άναψε το «πράσινο φως» για τη χρήση της τεχνολογίας στα γήπεδα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, στην ετήσια συνεδρίαση της επιτροπής, στην οποία έλαβε μέρος και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος, για μια ακόμη φορά, δήλωσε υπέρμαχος της χρησιμοποίησης του συστήματος:

«Δοκιμάστηκε σε περίπου 1000 παιχνίδια σε όλον τον κόσμο. Η επίσημη απόφαση για τη χρήση του στο Μουντιάλ θα ληφθεί στις 16 Μαρτίου στη Μπογκοτά, αλλά το VAR είναι πια εδώ. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στην τεχνολογία που είναι δίπλα μας. Καθένας μπορεί να κάνει λάθη και πρέπει να βοηθήσουμε τους διαιτητές», επεσήμανε ο Ελβετός παράγοντας και πρόσθεσε:

«Δίχως αμφιβολία το VAR θα βοηθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στα παιχνίδια που έχει χρησιμοποιηθεί η επιτυχία του φτάνει το 93%. Αγγίζουμε την τελειότητα με τη χρήση του. Είχα κι εγώ αμφιβολίες, αλλά τώρα πια δεν έχω.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ