Κροατία – Ελλάδα: «Η Κροατία θα περάσει δύσκολα στο Καραϊσκάκης» τονίζει ο Μαυρίας

Κροατία – Ελλάδα: «Η Κροατία θα περάσει δύσκολα στο Καραϊσκάκης» τονίζει ο Μαυρίας

Ο Χάρης Μαυρίας μίλησε σε κροατικό Μέσο και ανέφερε πως δεν είναι κακό να παίζεις άμυνα, αρκεί να έρθει το αποτέλεσμα, ενώ προειδοποίησε τους Κροάτες πως θα περάσουν δύσκολες στιγμές στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Έλληνας εξτρέμ έχει την… τιμητική του στην Κροατία αυτές τις μέρες, ως ο μοναδικός Έλληνας που αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Έτσι κλήθηκε να μιλήσει στο «sportske.jutarnji.hr», λέγοντα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, μη κρύβοντας τα λόγια του.

Για τις πιθανότητες να προκριθεί η Ελλάδα:

«Για εμένα οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Φυσικά και η Κροατία είναι μια καλή ομάδα ειδικά στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, ενώ η Ελλάδα είναι αρκετά καλή αμυντικά και συνήθως παίζει πολύ καλά αμυντικά. Αυτή η άμυνα έχει αποδείξει σε πολλά παιχνίδια ότι μπορεί να σταματήσει μεγάλους επιθετικούς.

Η Ιταλία και η Κροατία ήταν δύο ομάδες που θα θέλαμε να αποφύγουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει και κάτι. Έχουμε δει στο παρελθόν ότι η Ελλάδα τα πηγαίνει αρκετά καλά, ειδικά απέναντι στις πολύ καλές ομάδες. Και στον όμιλο μην ξεχνάμε ότι παίξαμε με το Βέλγιο και τη Βοσνία. Σε τέτοια παιχνίδια είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη για το ποιος μπορεί να νικήσει. Μια νίκη της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ μπορεί να αλλάξει τα πάντα».

Για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν οι Κροάτες στο «Γ. Καραϊσκάκης»:

«Να είστε σίγουροι ότι η Κροατία θα περάσει δύσκολα στο Καραϊσκάκη. Δεν θα είναι η ίδια εικόνα με αυτή που αντικρίσατε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ριέκα. Εκεί δεν ήταν το γήπεδο γεμάτο. Πρέπει να καταλάβετε πως αυτό το παιχνίδι είναι αρκετά σημαντικό για όλη την Ελλάδα. Οι παίκτες της Κροατίας έχουν συνηθίσει να παίζουν σε μεγάλα παιχνίδια και άρα ίσως σε αυτό να έχει ένα πλεονέκτημα».

Για την εικόνα που έδειξε η ελληνική Εθνική ομάδα στα προκριματικά:

«Σε αυτά τα προκριματικά η Ελλάδα με τον Σκίμπε είχε καλή ισορροπία, και το σημαντικότερο από όλα ήταν το γεγονός ότι κανείς δεν έβαζε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Πριν έρθει ο Σκίμπε τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα. Αλλά κατάφερε να το αλλάξει αυτό. Δεν γνωρίζω πώς έχει η κατάσταση στην Κροατία και πως θα είναι η ατμόσφαιρα στο παιχνίδι. Ίσως να μην είναι τόσο καυτή».

Για τον χαρακτηρισμό που αποδίδεται στην εθνική ότι είναι σκληρή στα όρια του… αντιαθλητικού:

«Τα πάντα εξαρτώνται από την οπτική γωνία που βλέπεις κάτι. Θα έλεγα ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, όπως λέμε στην Ελλάδα αλλά σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να παίζεις τα πιο δυνατά χαρτιά σου εάν θέλει να πετύχεις. Η Κροατία είναι καλή στην επίθεση και η Ελλάδα στην άμυνα.

Εάν ένα τέτοιο ποδόσφαιρο σου αποφέρει και τα αποτελέσματα, δεν βλέπω που είναι το κακό. Έτσι και η Ρεάλ του Μουρίνιο δεν έπαιξε με την Μπαρτσελόνα; Γιατί να μην παίξει και η Ελλάδα έτσι με την Κροατία. Στο τέλος σημασία έχει το ποιος θα πάει στη Ρωσία και όχι το ποιος θα παίξει ποδόσφαιρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ