Αντιμετώπιστε οριστικά την γυναικομαστία, ανακτήστε την αυτοπεποίθησή σας, νιώστε όμορφα με το σώμα σας

Αντιμετώπιστε οριστικά την γυναικομαστία, ανακτήστε την αυτοπεποίθησή σας, νιώστε όμορφα με το σώμα σας

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή η οποία μας κάνει να εξετάσουμε πιο προσεκτικά την εμφάνιση μας. Προβλήματα που τον χειμώνα καλύπονται με την βοήθεια των ρούχων και δεν μας απασχολούν ιδιαίτερα, όταν φτάσει η στιγμή να φορέσουμε το μαγιώ μας, έρχονται στην επιφάνεια, επηρεάζοντας την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή μας.

Για τους άνδρες το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα είναι αυτό της γυναικομαστίας. Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Κεραστάρης Δημήτρης, ‘’Πρόκειται για ένα πολύ συχνό φαινόμενο που απασχολεί παγκοσμίως περίπου το 35% του ανδρικού πληθυσμού. Η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει χαμηλή αυτοπεποίθηση, μειωμένη κοινωνικότητα, αποφυγή αθλητικών δραστηριοτήτων, προβλήματα στις σχέσεις με το αντίθετο φύλο κτλ.’’

Σε τι μπορεί να οφείλεται;

Η γυναικομαστία μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες, όπως η γενετική προδιάθεση, οι ορμονολογικές διαταραχές, η χρήση ορισμένων φαρμάκων, η χρήση ναρκωτικών ουσιών, προβλήματα υγείας, η παχυσαρκία κ.α..

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων γυναικομαστίας παρατηρείται και αύξηση του λιπώδους ιστού. Γι’ αυτό αρχικά πραγματοποιείται PAL λιποαναρρόφηση ή Vaser Lipo. Στη συνέχεια αν ο μαζικός αδένας είναι μεγάλος αφαιρείται μέσω μικρής τομής στη θηλή. Αν παρατηρείται και περίσσεια δέρματος γίνεται μια τομή γύρω από τη θηλαία άλω, ώστε μετά την επέμβαση η ουλή να είναι δυσδιάκριτη.

Οι ουλές είναι ευδιάκριτες;

Οι ουλές δεν θα πρέπει να σας ανησυχούν. Όταν πραγματοποιείται λιποαναρρόφηση είναι πολύ μικρές και διακρίνονται δύσκολα. Ακόμα και αν αφαιρεθεί ο μαζικός αδένας οι τομές πραγματοποιούνται γύρω από την θηλαία άλω στα όρια με το δέρμα. Έτσι, οι ουλές με την πάροδο του χρόνου δεν διακρίνονται.

Υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να επαναλάβει κάποιος την επέμβαση;

Να τονίσουμε πως η γυναικομαστία αντιμετωπίζεται οριστικά. Ακόμη και στην περίπτωση που ο άνδρας πάρει βάρος, το στήθος θα αυξηθεί συμμετρικά με το υπόλοιπο σώμα, ενώ αν χάσει, τα αποτελέσματα θα είναι πιο εντυπωσιακά.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την επέμβαση εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα βελτιώνεται σημαντικά η ψυχολογία και η αυτοεκτίμηση του ατόμου. Ο άνδρας αποκτά πιο αρρενωπή εμφάνιση και νιώθει πιο σίγουρος για τον εαυτό του.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kallisti-medical.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ