Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ανάγκη τον Σάντος

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ανάγκη τον Σάντος

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάζεται τον Φερνάντο Σάντος, προκειμένου να αξιοποιήσει την τελευταία ευκαιρία του και να κατακτήσει (και) τον κόσμο με την εθνική Πορτογαλίας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κατακτήσει τα πάντα και το έχει κάνει… υπερβολικά πολλές φορές. Και όντως, είναι τόσο εκπληκτικός. Δεν τον υπερτιμούν, δηλαδή, τα επιτεύγματά του. Τα πάντα, εκτός από το Μουντιάλ. Η συσχέτιση με τον Λιονέλ Μέσι εδώ είναι αναπόφευκτη, όμως λόγω του άκρως ποιοτικού ρόστερ των Αργεντινών, η πίεση για τον άσο της Μπαρτσελόνα είναι σαφώς μεγαλύτερη. Η Πορτογαλία, πάλι, δεν ξέρει καν προς τα που οδεύει, παρότι μπαίνει στο τουρνουά ως πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Φαβορί για κατάκτηση δεν μπορεί να τη θεωρήσει κανείς, αλλά παράλληλα αποτελεί φόβητρο για όλους, χάρη στη γνωστή συνταγή του Φερνάντο Σάντος. Η εξέλιξη αρκετών παικτών, με πρώτους τους Ράφαελ Γκερέιρο, Μπερνάρντο Σίλβα και Ζέλσον Μάρτινς, δίνει το δικαίωμα στον Σάντος να εμπιστευτεί λίγο περισσότερο την ποιότητα της ομάδας του, να αρχίσει να ρισκάρει και να δημιουργήσει πιο ευνοϊκές συνθήκες για τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπάρχει μια στασιμότητα στον άξονα και στο κέντρο της άμυνας, όμως σε γενικές γραμμές οι Πορτογάλοι, ως μονάδες, δείχνουν να έχουν προοδεύσει σε σχέση με το Euro, το οποίο κατέκτησαν με σημαντική δόση τύχης και δίχως καθοριστική συμβολή του Ρονάλντο.

Ο 33χρονος φορ είναι εκεί και είναι υγιής, όμως το ερωτηματικό, όπως και την προηγούμενη φορά, δεν είναι τόσο η δική του απόδοση. Αυτό αφορά περισσότερο στο κατά πόσο έχει «δεθεί» αγωνιστικά με τους συμπαίκτες του και δη με εκείνους που έχουν την ικανότητα να τον τροφοδοτήσουν.

Μπορεί ο παρτενέρ του Ρονάλντο, που πιθανότατα θα είναι ο Άντριεν Σίλβα, να αναλάβει ρόλο αλά Καρίμ Μπενζεμά και να του ανοίξει χώρους; Μπορεί ο Σίλβα να τον βρει στα κενά; Μπορεί ο Γκερέιρο να τον σημαδέψει με τις σέντρες του; Τέτοιου είδους ζητήματα καλείται να απαντήσει ο Σάντος και αυτό κάνει το έργο του πολύ δυσκολότερο από την προηγούμενη φορά.

Από την πλευρά του, ο Ρονάλντο δεν έχει διανύσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αλλά δεδομένης της ηλικίας του εξακολουθεί να αποδίδει σε τρομερό επίπεδο. Η Ρεάλ σχεδόν τον παρακαλάει να μείνει, όμως ο ίδιος παρουσιάζεται εξοργισμένος με την αντιμετώπιση της διοίκησής της και ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς έχει κατά νου. Σε κάθε περίπτωση, οφείλει να είναι εκεί για την Πορτογαλία. Όχι μόνο ως αθλητής, αλλά και ως ηγέτης, ως καθοδηγητής.

Η κατάκτηση μοιάζει με μακρινό όνειρο και επί της ουσίας δεν αποτελεί στόχο των Πορτογάλων. Αν όμως συμβεί, γιατί στο κάτω – κάτω διοργάνωση με μονά νοκ άουτ δεν δύναται να θεωρείται αξιοκρατική, και ειδικά εφόσον ο Ρονάλντο έχει μεγάλη συνεισφορά, θα ενταθεί η συζήτηση σχετικά με το που κατατάσσεται, εντέλει, ο Πορτογάλος στην ελίτ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία.

Για να κλείσουμε, ναι, η Πορτογαλία δεν είναι φαβορί για να πάρει το τρόπαιο, όπως δεν ήταν και στο Euro που τελικά κατέκτησε. Ο Φερνάντο Σάντος την έχει κάνει ήδη ξεχωριστή. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να την αποθεώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ