Τσάμπι Αλόνσο : «Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση»

Τσάμπι Αλόνσο : «Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση»

Ο παλαίμαχος πλέον κεντρικός μέσος της Ισπανίας και πρωταθλητής κόσμου το 2010, δεν μπορεί να βρει ομάδα ποιοτική και ικανή στο Μουντιάλ της Ρωσίας, από την Φούρια Ρόχα.

Την Ισπανία έχρισε φαβορί του Μουντιάλ της Ρωσίας ο Τσάμπι Αλόνσο. Ο βετεράνος άσος που έχει κατακτήσει με τους «Φούριας Ρόχας» το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 και το Euro 2008 και 2012, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από την Ισπανία».

Ο Αλόνσο παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της FIFA και αναφέρθηκε στη ζωή χωρίς το ποδόσφαιρο, μιας και αποσύρθηκε το 2017. «Είμαι αρκετά καλά. Η αλήθεια είναι ότι οι ρυθμοί της ζωής μου έχουν αλλάξει. Ήταν, όμως, μια απόφαση που πήρα μετά από πολλή σκέψη. Δεν μου λείπει τίποτα, το αντιμετωπίζω καλά».

Ο 36χρονος παλαίμαχος εξέφρασε την άποψή του για τον εκλέκτορα της Ισπανίας, Χουλέν Λοπετέγκι: «Νομίζω ότι κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά. Είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλει. Ήταν σε θέση να πει στους παίκτες του πολύ καθαρά αυτό που θέλει, και αυτό είναι σημαντικό. Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, τότε πιθανότατα δεν θα επιτύχει τους στόχους. Η εθνική ομάδα πήρε πολλά από αυτή την άποψη».

Όπως ήταν φυσικό, ο Αλόνσο δεν απέφυγε την ερώτηση για τη σύγκριση αυτής της Ισπανίας, με εκείνη που σάρωσε όλους τους τίτλους από το 2008 έως το 2012.

«Η ιδέα να έχει η Ισπανία την κατοχή είναι η ίδια. Η ομάδα του Λοπετέγκι είναι ίδια με αυτά που κάνουν το ισπανικό ποδόσφαιρο ισχυρό. Βασίζεται στο μυαλό των παικτών και στην ικανότητα ανάγνωσης αγώνων και στην τεχνική ποιότητα. Αυτό μας ξεχωρίζει από άλλες ομάδες. Και τότε υπήρχαν οι τακτικές αποχρώσεις και η ευελιξία που χρειάζεται για διαφορετικά παιχνίδια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ