Τοπαλίδης για Μουντιάλ: «Έχει τύχη η Αγγλία, προβληματίζει η Γερμανία»

Τοπαλίδης για Μουντιάλ: «Έχει τύχη η Αγγλία, προβληματίζει η Γερμανία»

Τις εκτιμήσεις του για το Παγκόσμιο Κύπελλο που αρχίζει σε λίγες ημέρες στα γήπεδα της Ρωσίας κατέθεσε ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Ο πρώην βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, αναφέρθηκε αρχικά στις χώρες που θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

«Η Γαλλία μου άρεσε πολύ επιθετικά στο πρόσφατο φιλικό που την είδα απέναντι στην Ιταλία (3-1). Με τους Αντουάν Γκριεζμάν, Κιλιάν Εμπαπέ και Ουσμάν Ντεμπελέ μπροστά, είναι πάρα πολύ γρήγορη και, αν παίξει ανοιχτά ο αντίπαλος, η Γαλλία θα κάνει… πάρτι. Φυσικά και η Βραζιλία είναι πολύ δυνατή. Την είδαμε και στο πρόσφατο φιλικό με την Κροατία. Ο Νεϊμάρ είναι μεγάλος παίκτης και η επιστροφή του θα τη βοηθήσει πολύ, όπως φάνηκε και κόντρα στους Κροάτες. Είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά» τόνισε ο Τοπαλίδης και συνέχισε:

«Στην Αγγλία δίνουν τα τελευταία χρόνια το χαρακτηρισμό του «loser». Ωστόσο δεν συμφωνώ με αυτό το χαρακτηρισμό. Θυμόμαστε πως στο Μουντιάλ του 1986 αποκλείστηκε από τον Ντιέγκο Μαραντόνα και «το χέρι του θεού». Σε άλλη διοργάνωση, αποκλείστηκε από την Ιταλία στα πέναλτι. Επίσης, κόντρα στη Γερμανία σε άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο, θυμόμαστε δεν είχε μετρήσει καθαρό γκολ (σ.σ. στο σουτ του Φρανκ Λάμπαρντ η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή της εστίας του Μάνουελ Νόιερ τo 2010). Aν δεν είναι άτυχη, έχει ελπίδες. Και το Βέλγιο με τους πολλούς αστέρες σε μεγάλους συλλόγους και η Αργεντινή με τον Λιονέλ Μέσι, θα είναι κάπου εκεί. Έχουν πιθανότητες να φτάσουν ως τον τελικό. Ωστόσο, η Ισπανία δίνεται ως πρώτο φαβορί και πράγματι έχει πολύ καλή ομάδα».

Στη συνέχεια, ο 56χρονος προπονητής, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη Γερμανία και τον 6ο όμιλο, τόνισε πως η «νατσιονάλμανσαφτ» θα έχει αρκετά προβλήματα.

«Η Γερμανία βρίσκεται σε έναν δύσκολο όμιλο. Θα περάσει στην επόμενη φάση, ωστόσο τόσο το Μεξικό όσο και η Σουηδία θα δυσκολέψουν αρκετά την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ. Πάντα η Γερμανία είναι μέσα στα 5-6 φαβορί, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μου μοιάζει τόσο δυνατή όσο στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2014» είπε αρχικά ο Γιάννης Τοπαλίδης και προσέθεσε για την εικόνα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας:

«Την είδα στο φιλικό με την Αυστρία. Δεν ήταν και τόσο καλή. Υπάρχει και το θέμα με τον Μάνουελ Νόιερ. Από τη στιγμή που τον πήρε ο Λεβ, θα τον έχει βασικό. Οι συμπαίκτες του τον στηρίζουν και λένε πως είναι έτοιμος. Πρόκειται για τρομερό τερματοφύλακα, αλλά είναι μειονέκτημα το ότι έχει τόσους μήνες να δώσει επίσημο παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ