Τα έσοδα από το Μουντιάλ και ο χορός των εκατομμυρίων για «Πρίγιο» και Ουάρντα

Τα έσοδα από το Μουντιάλ και ο χορός των εκατομμυρίων για «Πρίγιο» και Ουάρντα

Δυο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Πρίγιοβιτς και Ουάρντα, θα είναι στα γήπεδα της Ρωσίας και στην Τούμπα ελπίζουν πως αυτό θα φέρει «μνηστήρες» και πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ. Στον Δικέφαλο αποφάσισαν να βρεθούν άνθρωποι της ομάδας στα γήπεδα της Ρωσίας για να «τσεκάρουν» υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Ο Πρίγιοβιτς με την Εθνική Σερβίας και ο Ουάρντα με την Εθνική Αιγύπτου θα είναι οι δύο εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ στο φετινό Μουντιάλ που θα λάβει χώρα στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο «δικέφαλος» του Βορρά, εκτός από τη φήμη, θα μετρήσει οικονομικά οφέλη, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα αποζημιώσει με 7.083 ευρώ ημερησίως την ομάδα για κάθε παίκτη που θα παίξει στο Μουντιάλ. Το ποσό της αποζημίωσης θα αρχίσει να μετρά δύο εβδομάδες πριν από το πρώτο παιχνίδι έως την επόμενη που θα αποκλειστεί η Εθνική τους ομάδα. Στη χειρότερη περίπτωση δηλαδή 26 μέρες για κάθε ποδοσφαιριστή και το τελικό ποσό ανέρχεται στις 370.000 ευρώ. Αν Σερβία και Αίγυπτος  προχωρήσουν από τη φάση των ομίλων, το ποσό θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Ο Σέρβος πορθητής

Αυτά είναι τα σίγουρα έσοδα που θα έχει ο ΠΑΟΚ μόνο από τη συμμετοχή των δύο ποδοσφαιριστών. Στην Τούμπα, έχουν αρχίσει να υπολογίζουν και στα χρήματα που θα έρθουν από το ενδιαφέρον ομάδων που θα προκύψει μετά το Μουντιάλ. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, έχει ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια στον ΠΑΟΚ, αλλά και στη Super League, καθώς ετησίως αμείβεται με το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ. Ο 27χρονος επιθετικός έχει μια μεγάλη ρήτρα στο συμβόλαιο του που φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ, με τους ασπρόμαυρους να μη ρίχνουν τις απαιτήσεις ακόμα κι όταν πριν από λίγους μήνες ομάδα από την Κίνα κατέθεσε πρόταση 7 εκατ. ευρώ. Στην Τούμπα, ελπίζουν πως με τις εμφανίσεις που θα κάνει ο Πρίγιοβιτς στα γήπεδα της Ρωσίας θα βρεθούν ομάδες της Ευρώπης που θα καλύψουν την ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του.

Ο Φαραώ του ΠΑΟΚ

Από την στιγμή που αποφασίστηκε ο Ένρίκε να μείνει στην Τούμπα, αυτομάτως στον Αμρ Ουάρντα μπήκε πωλητήριο, όπως σας είχαμε ενημερώσει από to10.gr.  

Ο Αιγύπτιος άσος έκανε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή χρονιά με στον Ατρόμητο και χωρίς ακόμα να ξεκινήσει το Μουντιάλ μπήκε στο μικροσκόπιο ομάδων του εξωτερικού. Ο Ουάρντα, που συνετίστηκε στον ένα χρόνο παραμονή του στην ομάδα του Περιστερίου, θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του πηγαίνοντας σ’ ένα πρωτάθλημα δυνατό για να μπορέσει και ο ίδιο να τσεκάρει τις δυνατότητές του. Να θυμίσουμε πως η ρήτρα του με τον «δικέφαλο» του Βορρά αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, με τον Παναιτωλικό να έχει ποσοστό μεταπώλησης 15%, ενώ το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2020.

Όταν οι ασπρόμαυροι πάνε Μουντιάλ

Η σχέση του ΠΑΟΚ με το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινάει το 1990 με τον Αιγύπτιο Μαγκντί Τολμπά. Ο δεύτερος ενεργός παίκτης του ΠΑΟΚ που πάει Μουντιάλ είναι Έλληνας και ο Αλέξης Αλεξίου.

Το 2002, στα γήπεδα της Ιαπωνίας και την Νότιας Κορέας, αντιπρόσωπος του ΠΑΟΚ είναι ο Ιφέανι Ουντέζε. Μετά το τέλος του τουρνουά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Πολωνού Μάρεκ Κοσμίνσκι.

Το 2010 τρεις ποδοσφαιριστές να ταξιδεύουν στη Νότια Αφρική. Οι Έλληνες, Κώστας Χαλκιάς και Στέλιος Μαλεζάς, αλλά και ο Χιλιανός Πάμπλο Κοντρέρας.

Όταν ο Σαββίδης ήθελε Έλληνες Μουντιαλικούς

Στη Νότια Αφρική παρών είναι κι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που μετά το Μουντιάλ επιστρέφει στον ΠΑΟΚ. Επόμενος σταθμός το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο ερχομός του Ιβάν Σαββίδη γεμίζει το ρόστερ της ομάδας με Έλληνες διεθνείς. Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ μετράει πέντε ποδοσφαιριστές τους Τζαβέλλα, Γλύκο, Κατσουράνη, Σαλπιγγίδη και Τζιόλη

Θα έχει ανθρώπους στη Ρωσία

Στον ΠΑΟΚ για την ώρα δεν έχουν κάποιον Μουντιαλικό ποδοσφαιριστή στην μεταγραφική τους λίστα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά και μετά δεν θα εξεταστούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Στα γήπεδα της Ρωσίας θα υπάρχουν άνθρωποι του Δικεφάλου για να τσεκάρουν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους καθώς η ομάδα δεν θα κλείσει σύντομα το ρόστερ της. Θα προχωρήσει τις περιπτώσεις που θέλει για να μπορέσει να εμφανίσει ένα δυνατό σύνολο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ και στη συνέχεια θα κάνει και νέες προσθήκες κυρίως ανασταλτικά και στις πτέρυγες.   

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ