Το Μουντιάλ 2026 και η αλλαγή στην κατάταξη της FIFA

Το Μουντιάλ 2026 και η αλλαγή στην κατάταξη της FIFA

Την Πέμπτη 14 του μήνα ξεκινάει τη διαδρομή του το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας αλλά μία ημέρα πριν, θα αρχίσει ένα άλλο Μουντιάλ, αυτό του 2026. Αυτό διότι την Τετάρτη θα αποφασιστεί η υποψηφιότητα που θα προκριθεί από το 68η συνέδριο της FIFA, για την διοργάνωση που θα γίνει μετά 8 χρόνια. Δύο είναι οι […]

Την Πέμπτη 14 του μήνα ξεκινάει τη διαδρομή του το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας αλλά μία ημέρα πριν, θα αρχίσει ένα άλλο Μουντιάλ, αυτό του 2026. Αυτό διότι την Τετάρτη θα αποφασιστεί η υποψηφιότητα που θα προκριθεί από το 68η συνέδριο της FIFA, για την διοργάνωση που θα γίνει μετά 8 χρόνια. Δύο είναι οι υποψηφιότητες, εκείνη του Μαρόκου και η κοινή ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικού. Θα είναι, εκτός απροόπτου το πρώτο Μουντιάλ με 48 ομάδες.

Το Μαρόκο είναι η πέμπτη φορά που προσπαθεί να φιλοξενήσει Μουντιάλ μετά τις αρνήσεις που έλαβε το 1994, το 1998, το 2006 και το 2010. Η κοινή πρόταση ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικού φαίνεται πάντως πιο ισχυρή στα χαρτιά.

Η FIFA αποφάσισε επίσης να φέρει επανάσταση στην διαμόρφωση της κατάταξης. Το νέο σύστημα δεν θα βασίζεται πλέον στον «μέσο όρο» των αποτελεσμάτων, αλλά στο «άθροισμα». Το τρέχον σύστημα παρουσιάστηκε το 2006 μετά το γερμανικό Μουντιάλ και ήταν πολύ καλύτερο από το προηγούμενο, που εγκαινιάστηκε το 1993. Όμως δίνει υπερβολική σημασία στα φιλικά.

Από εδώ και πέρα θα υπάρχει μόνο μία σειρά παιχνιδιών με διαφορετικούς συντελεστές: 0,5 για τα φιλικά εκτός προγράμματος. 1 για όσα βρίσκονται στο πρόγραμμα της Fifa. Nations League και ηπειρωτικά τουρνουά (από 1,5 σε 4 αν πρόκειται για προκριματικές φάσεις ή τελικές και επίσης 5 και 6 συντελεστή για το Παγκόσμιο Κύπελλο (5 για την προκριματική και τελική φάση μέχρι τους οκτώ, 6 από τα προημιτελικά και μετά. Όλα πολλαπλασιάζονται με 1 (σε περίπτωση νίκης) και 0,5 (ισοπαλίας), με έναν αλγόριθμο που θα λαμβάνει επίσης υπόψη την αρχική διαφορά στην κατάταξη μεταξύ των δύο ομάδων. Όσο για τη νίκη, αυτή θα υπολογίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ