Πάολο Γκερέρο : Δεν γινόταν να λείψει ο αρχηγός

Πάολο Γκερέρο : Δεν γινόταν να λείψει ο αρχηγός

Ο Πάολο Γκερέρο ίσως έπρεπε να δει το Μουντιάλ από το σπίτι του, όμως όχι μόνο θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Ρωσίας, αλλά θα αποτελεί και το «σήμα κατατεθέν» της εθνικής ομάδας του Περού.

Το Περού επιστρέφει στην τελική διοργάνωση του Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια, καθώς το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε συμμετάσχει ήταν αυτό το 1982 στην Ισπανία. Αυτή θα είναι μόλις η τέταρτη παρουσία σε τελική φάση για την ομάδα της Λατινικής Αμερικής, η οποία μάλιστα αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Εθνική ομάδα του Περού έδειξε με την παρουσία της στα προκριματικά της Λατινικής Αμερικής πως δεν πάει στη Ρωσία για τουρισμό, αλλά να διεκδικήσει ότι της αναλογεί, παρά το γεγονός πως πριν λίγο καιρό ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι η είδηση του αποκλεισμού του Χοσέ Παόλο Γκερέρο από το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω ντόπινγκ.

Ο αρχηγός της ομάδας του Περού προκάλεσε σοκ στη χώρα, καθώς η απουσία του θα ήταν ηχηρή και θα αποδυνάμωνε αρκετά την ομάδα. Εξάλλου μιλάμε για τον φυσικό ηγέτη του Περου, τον άνθρωπο που έχει οδηγήσει τη χώρα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, πλην του Μουντιάλ. Ο 34χρονος στράικερ της Φλαμένγκο όμως δεν γινόταν να λείψει από το μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο που προκρίθηκε το Περού τα τελευταία χρόνια και κατόπιν μεγάλων πιέσεων θα δώσει κανονικά το παρών.

Ο πρώην παίκτης της Μπάγερν και του Αμβούργου θα είναι αναμφίβολα το σημείο αναφοράς για το Περού κι εντός κι εκτός γηπέδου. Ο Γκερέρο μπορεί με την εμπειρία του και τις παραστάσεις του να ηγηθεί της ομάδας από τη Λατινική Αμερική και να δώσει το ερέθισμα στους συμπαίκτες του προκειμένου να διεκδικήσουν την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση.

Όσον αφορά τις ικανότητες του αξίζει να αναφερθεί μόνο το γεγονός πως πέτυχε πέντε γκολ στα προκριματικά και συνολικά μετράει 34 στην εθνική, κάτι που τον έχει οδηγήσει στη θέση του πρώτου σκόρερ στην μπλανκιρόχα. Χωρίς τον Γκερέρο το Περού θα ήταν μια μέτρια και σφιχτή ομάδα, με τον 34χρονο όμως στην αποστολή ανεβαίνει επίπεδο και μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το ένα από τα δύο εισιτήρια για την επόμενη φάση. Δίπλα του ως άξιος συμπαραστάτης θα είναι ο Τζέφερσον Φαρφάν που με την ταχύτητα του τρυπάει τις αντίπαλες άμυνες, ενώ σπουδαίος παίκτης για το Περού είναι και ο Έντισον Φλόρες, εξτρέμ της Άαλμποργκ, ο οποίος έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον των κορυφαίων συλλόγων του κόσμου.

https://www.youtube.com/watch?v=GdlDXei0Dbg

Ο προπονητής του Περού, Ρικάρντο Καρέκα θεωρείται ήδη απόλυτα επιτυχημένος, όμως στο Παγκόσμιο Κύπελλο και με τον Πάολο Γκερέρο σε καλή κατάσταση και ικανό να κάνει τη διαφορά μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον 34χρονο στράικερ, ο οποίος έχει τη δυνατότητα στη φετινή διοργάνωση και στον συγκεκριμένο όμιλο (με Γαλλία, Αυστραλία και Δανία) να επαναφέρει την τάξη για όσα έζησε τους προηγούμενους μήνες με την υπόθεση ντόπινγκ και το όνομα του να γραφτεί στην ιστορία ως του πιο επιτυχημένου Περουβιανού ποδοσφαιριστή…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ