Αυστραλία : Ο Τιμ Κέιχιλ είναι έτοιμος να γράψει ιστορία

Αυστραλία : Ο Τιμ Κέιχιλ είναι έτοιμος να γράψει ιστορία

Ο Τιμ Κέιχιλ, ο μεγάλος αρχηγός της Αυστραλίας, δεν γινόταν να λείψει από το Μουντιάλ και θα είναι αυτός που θα στηριχθεί όλο το «οικοδόμημα» του Μπερ Φαν Μάρβαϊκ.

Η Αυστραλία δίνει το παρών σε ακόμα μία τελική φάση Μουντιάλ, την τέταρτη συνεχόμενη και το μόνο σίγουρο είναι πως θέλει να τα καταφέρει καλύτερα από τις προηγούμενες τρεις. Αναμφίβολα σαν ομάδα τα καγκουρό δεν τρομάζουν και θεωρούνται απόλυτο αουτσάιντερ του τρίτου ομίλου, όμως ο Ολλανδός τεχνικός, Μπερ Φαν Μάρβαϊκ έχει δώσει άλλον αέρα στην εθνική ομάδα.

Οι Αυστραλοί θα διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί, καθώς η πορεία της ομάδας θεωρείται ήδη πετυχημένη. Η συνοχή στις γραμμές της Αυστραλίας, το υγιές κλίμα και η επιλογή του Μπερ Φαν Μάρβαϊκ να καλέσει τον βετεράνο Τιμ Κέιχιλ δίνουν αρκετές ελπίδες πρόκρισης στα νοκ-αουτ, ενώ ο ίδιο ο Κέιχιλ είναι έτοιμος να γράψει ιστορία στο τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην καριέρα του.

Image result for tim cahill ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ο 38χρονος επιθετικός είναι αναμφίβολα το μεγάλο αστέρι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του κι αν καταφέρει να σκοράρει στα γήπεδα της Ρωσίας τότε θα μπει σε μια ιδιαίτερη λίστα, καθώς θα είναι η τέταρτη διοργάνωση που πετυχαίνει γκολ. Το όνομα του θα μπει ανάμεσα σε ονόματα θρύλων όπως του Πελέ και των Γερμανών Σίλερ και Κλόζε.

Ο Τιμ Κέιχιλ, ο οποίος έχει κλείσει τα 38 του χρόνια, με 105 συμμετοχές και 50 γκολ στην εθνική Αυστραλίας (μόνο ο παλαίμαχος γκολκίπερ Μαρκ Σβάρτσερ έχει περισσότερες συμμετοχές από αυτόν, 109) αποτελεί σίγουρα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας των καγκουρό. Ο πολύπειρος επιθετικός τον περασμένο Δεκέμβριο είπε «αντίο» στη Μέλμπουρν Σίτι και πήγε ξανά στην Αγγλία και τη Μίλγουολ, τη φανέλα της οποίας είχε φορέσει και το διάστημα 1998-2004, με σκοπό να αυξήσει τις πιθανότητες να κληθεί στην εθνική, κάτι που πέτυχε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και σε αυτήν την ηλικία ο Κέιχιλ θα είναι ο παίκτης – κλειδί για το σύνολο του Μάρβαϊκ, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο να οδηγήσει την Αυστραλία σε πρόκριση από τον όμιλο, όμως όπως προείπαμε είναι το απόλυτο αουτσάιντερ στον τρίτο όμιλο.

https://www.youtube.com/watch?v=EnZurNnhDVs

Όποιος την υποτιμήσει θα καταλάβει από πρώτο χέρι τις δυνατότητες της, καθώς είναι ο ορισμός της ομάδας του προπονητή και ξέρει να αμύνεται ιδανικά χωρίς να έχει την μπάλα στην κατοχή της. Από την άλλη στην επίθεση ο Άντριου Νάμπουτ είναι ένας δυνατός και αποτελεσματικός επιθετικός μπροστά στην αντίπαλη εστία, ενώ ο νεαρός Αρζάνι μπορεί να κάνει «ζημιά» σε συμπαγείς άμυνες. Επίσης το παρών θα δώσει στα γήπεδα της Ρωσίας και ο ελληνικής υπηκοότητας, Δημήτρης Πετράτος.

Αυτή η Αυστραλία όμως στη γραμμή κρούσης της στηρίζεται αναμφίβολα σε έναν απίστευτο σκόρερ, που επί πολλά χρόνια αγωνιζόταν στο αγγλικό πρωτάθλημα και φαίνεται έτοιμος να την πάρει από το χέρι και να την οδηγήσει σε μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στους «16». Ο λόγος φυσικά για τον αειθαλή αρχηγό, Τιμ Κέιχιλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ