Δανία : Όλα τα βλέμματα στραμμένα στον Έρικσεν

Δανία : Όλα τα βλέμματα στραμμένα στον Έρικσεν

Ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι το μεγάλο αστέρι της Δανίας στο Μουντιάλ και ο άνθρωπος που αν αντέξει το βάρος του ηγέτη στους ώμους του μπορεί να εκτοξεύσει τους Σκανδιναβούς.

Η Δανία προκρίθηκε για τέταρτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι μαζί με τη Γαλλία τα μεγάλα φαβορί για την πρόκριση στους «16» από τον τρίτο όμιλο. Στα προκριματικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα κατέλαβε τη δεύτερη θέση και χρειάστηκε τα μπαράζ προκειμένου να προκριθεί εις βάρος της Ιρλανδίας.

Όμως δίνει κανονικά το παρών στα γήπεδα της Ρωσίας κι επιστρέφει σε τελική φάση μετά το Μουντιάλ του 2010 και αυτό της Νοτίου Αφρικής. Το 1998 οι Σκανδιναβοί τα είχαν πάει περίφημα, έχοντας φτάσει μέχρι τα προημιτελικά. Αυτή ήταν και η σπουδαιότερη επιτυχία τους στον θεσμό. Βέβαια αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της Δανίας σε τελική φάση διοργάνωσης δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του Euro του 1992. Οι Δανοί και ο προπονητής τους, Έγκε Χαρέιντε θα ήθελαν μια ανάλογη επιτυχία με αυτή πριν από 26 χρόνια, όμως προς το παρόν στοχεύουν σε κάτι πιο εφικτό. Την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση.

Image result for christian eriksen denmark

Η Δανία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, διαθέτει απίστευτα φυσικά προσόντα, αλλά και σπουδαίους τεχνίτες ποδοσφαιριστές. Στο επίκεντρο όμως βρίσκεται ο μεγάλος σταρ της εθνικής ομάδας των Σκανδιναβών, ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος ήταν αυτός που χάρισε και την πρόκριση στα μπαράζ. Ο μεσοεπιθετικός της Τότεναμ πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τους πετεινούς και πλέον έχει αναλάβει να σηκώσει το βάρος ενός ολόκληρου έθνους, το οποίο περιμένει μια σημαντική διάκριση 26 χρόνια μετά την απόλυτη επιτυχία.

Ο τεχνικός των Σκανδιναβών έχει δώσει ελευθερία κινήσεων στον Έρικσεν, ο οποίος είναι ο απόλυτος ηγέτης και το επιθετικό κομμάτι της ομάδας έχει στηριχθεί σε εκείνον. Πέρα από τον Δανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος είναι ο καταλύτης της ομάδας κι ο κύριος εκφραστής της επιθετικής λειτουργίας των Σκανδιναβών, η ομάδα του Χαρέιντε διαθέτει αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Παίκτες όπως ο Κιερ, ο Ντιλέινι, ο Πόουλσεν και ο Γιόργκενσεν έχουν ανεβάσει επίπεδο τη Δανία τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Κορνέλιους αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού και να είναι ο παίκτης που θα τροφοδοτείται περισσότερο από τον Ερικσεν.

https://www.youtube.com/watch?v=OWunkTFCJ6c

Οι Δανοί ψάχνουν τη διάκριση στα γήπεδα της Ρωσίας και είναι το δεύτερο φαβορί σε έναν σχετικά αμφίρροπο όμιλο. Στόχος της ομάδας του Χαρέιντε είναι καταρχήν η πρόκριση στην επόμενη φάση κι εν συνεχεία θα διεκδικήσει ότι της αναλογεί, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει πετυχημένη πορεία. Για να περάσει όμως πρέπει να είναι σοβαρή, να μην υποτιμήσει το Περού και την Αυστραλία και κυρίως να αντέξει ο Έρικσεν το βάρος του ηγέτη στους ώμους του, κάτι που αν συμβεί θα κάνει τη Δανία ένα από τα ισχυρότερα αουτσάιντερ της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ