Οι τρικολόρ αποχρώσεις του Γκρι(εζμάν)

Οι τρικολόρ αποχρώσεις του Γκρι(εζμάν)

Ο Αντουάν Γκριεζμάν είναι δίχως αμφιβολία ο μεγάλος σταρ της Γαλλίας στο Μουντιάλ και δύο χρόνια μετά το «κάζο» στο Euro από την Πορτογαλία έχει μόνο έναν στόχο. Την κατάκτηση του τροπαίου στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η Γαλλία βρίσκεται σε τελική φάση Μουντιάλ για 14η φορά στην ιστορία της και χωρίς αμφιβολία είναι ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι τρικολόρ 20 χρόνια μετά το μοναδικό Μουντιάλ που πανηγύρισαν στην έδρα τους θέλουν να ζήσουν ανάλογες στιγμές και να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

Η Γαλλία είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση από τον τρίτο όμιλο, όπου βρίσκεται μαζί με τη Δανία, την Αυστραλία και το Περού κι ανάλογα με τη διάθεση της θα εξασφαλίσει και την κορυφή του ομίλου. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ είναι ίσως η πιο πλήρης Γαλλία όλων των εποχών, ενώ διαθέτει και το ακριβότερο ρόστερ κι από τους 32 που θα βρεθούν στα γήπεδα της Ρωσίας. Έχει παίκτες σε κάθε θέση, είναι μια ομάδα γεμάτη ταλέντο, αστείρευτες δυνάμεις, ομοιογένεια και κυρίως έχει ποδοσφαιριστές πρωτοκλασάτους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά με μια ενέργεια.

Image result for antoine griezmann france

Ο ηγέτης της είναι ο σούπερ σταρ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντουάν Γκριεζμάν. Ο επιθετικός των ροχιμπλάνος ήταν ο πρώτος σκόρερ του Euro 2016, ενώ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έβαλε τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ με τη Γαλλία. Αν κάποιος μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτό το πλούσιο ρόστερ των τρικολόρ είναι ο Γκριεζμάν, ο οποίος θα κληθεί να σηκώσει το βάρος των προσπαθειών των τρικολόρ για διάκριση στο Μουντιάλ.

Μαζί με τον Λιονέλ Μέσι, τον Νεϊμάρ και τον Μο Σαλάχ, ο Γκριεζμάν είναι το πιο πολυσυζητημένο όνομα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Γαλλία είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και στο μυαλό του στράικερ της Ατλέτικο υπάρχει μόνο η κατάκτηση του Μουντιάλ με την παρουσία και κυρίως την απόδοση του, να είναι ο «καταλύτης» των τρικολόρ.

Ο MVP του Euro 2016 θα είναι ο κύριος εκφραστής της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας και αυτός πάνω στον οποίο βασίζεται ο Ντεσάμπ. Για να καταφέρει όμως η Γαλλία να φτάσει μέχρι τον τελικό του Ιουλίου χρειάζεται και την υποστήριξη των συμπαικτών του, κάτι που αναμένεται να συμβεί, χάρη στην πληρότητα που διαθέτει η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1998.

https://www.youtube.com/watch?v=xdtpUDrXX0I

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει στη διάθεση του ένα ρόστερ 23 πολύ καλών παικτών. Εκτός από τον Γκριεζμάν έχει πολλούς σταρ που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, με τον Γάλλο τεχνικό να περιμένει πολλά από τους Κιλιάν Μπαπέ και Πολ Πογκμπά.

Οι Καντέ και Ματουιντί που θα πλαισιώσουν τον σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον χώρο του κέντρου θα τρέχουν ακατάπαυστα, στον πάγκο θα βρίσκονται παίκτες όπως ο Φεκίρ και ο Ντεμπελέ και αναμφίβολα μετά την ήττα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, οι Γάλλοι θέλουν να προχωρήσουν μακριά στη διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ