Στον αστερισμό του «Λέβα» κινείται η Πολωνία (vids)

Στον αστερισμό του «Λέβα» κινείται η Πολωνία (vids)

Οι Πολωνοί θα συμμετάσχουν για 8η φορά στην Ιστορία τους σε τελική φάση Μουντιάλ και ελπίζουν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να ηγηθεί μιας πολύ καλής φουρνιάς για να ξαναζήσουν στιγμές όπως αυτές του ’74 ή του 82’.

Η Πολωνία θα είναι παρούσα στο Μουντιάλ της Ρωσίας, στην 8η συμμετοχή της σε τελική φάση διοργάνωσης. Μια ομάδα με καλή παρουσία στο παρελθόν αλλά… αναιμική από το 1986 και μετά όπου μετρά μόλις δύο συμμετοχές στους Ομίλους (’02, ‘06). Πριν από αυτό όμως είχε συνεπέστατη παρουσία στα Μουντιάλ της Γερμανίας (‘74), Αργεντινής (‘78), Ισπανίας (‘82) και Μεξικού (‘86).

Στη φετινή διοργάνωση η Πολωνία δείχνει έτοιμη για κάτι καλό, που μεταφράζεται σε πρόκριση στη φάση των 16 και γιατί όχι και στα προημιτελικά. Ο Άνταμ Ναβάκλα έχει στα χέρια του μια πολύ καλή φουρνιά παικτών που κάνουν καριέρα στα κορυφαία πρωταθλήματα. Παίκτες όπως ο τερματοφύλακας Σέζνι, ο αμυντικός Πίστσεκ, οι μέσοι Κριχόβιακ, Μπλαζικόφσκι και Ζιελίνσκι και ο επιθετικός Μίλικ.

Την πραγματική διαφορά όμως κάνουν δύο παίκτες που δεν αναφέραμε ως τώρα. Ο πολύ καλός, θηριώδης κεντρικός αμυντικός, Καμίλ Γκλικ και ο… serial killer, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Οι Πολωνοί μπορεί να καρδιοχτύπησαν μιας και ο Γκλικ χτύπησε σε ένα φιλικό και η συμμετοχή του τέθηκε εν αμφιβόλω, όμως τελικά ο στόπερ της Μονακό θα προλάβει το μεγάλο ραντεβού όπως όλα δείχνουν.

Κάπως έτσι έχουμε μια ομάδα με καλούς παίκτες που γνωρίζουν τα βασικά του αθλήματος και έχουν εμπειρία και καλή χημεία σαν σύνολο. Όμως για να προχωρήσεις σε ένα Μουντιάλ χρειάζεται και λίγο… λούστρο. Λίγη… χρυσόσκονη. Λίγες world class πινελιές που ξεχωρίζουν μια καλή ομάδα, από μια αποτελεσματική ομάδα με νοοτροπία νικητή.

Όλα αυτά μαζί τα συγκεντρώνει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Τον άνθρωπο «μηχανή των γκολ» σε κάθε ομάδα στην οποία αγωνίζεται από την αρχή της καριέρας του. Από την άσημη Προύσκοβ και τη Λεχ Πόζναν, σε κορυφαίο επίπεδο και τις Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου. Ο «Λέβα» έχει σταθερό μέσο όρο 28 γκολ ανά σεζόν στα 12 χρόνια που αγωνίζεται επαγγελματικά, ενώ στην τελευταία τριετία σκοράρει κατά μέσο όρο 42!!

Και αν κάποιοι σκεφτούν πως «υπάρχουν παίκτες που πετάνε στους συλλόγους τους και “κρύβονται” στις Εθνικές τους», θα βρουν… τοίχο. Ο Λεβαντόφσκι είναι συνεπέστατος σκόρερ και με τα ερυθρόλευκα της Πολωνίας. Μάλιστα οδήγησε εκ του ασφαλούς του συμπατριώτες του στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αφού προκρίθηκαν ως πρώτοι από έναν όμιλο με Δανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Αρμενία και Καζακστάν, με τον «Λέβα» να είναι ο πρώτος σκόρερ της προκριματικής φάσης στην Γηραιά Ήπειρο με 16 γκολ. Ο 29χρονος Πολωνός μετράει πλέον 53 γκολ σε 94 εμφανίσεις και μάλιστα έγινε και ο αρχισκόρερ της Εθνικής του προσπερνώντας τον Λουμπάνσκι που είχε 48.

Ο Λεβαντόφκσι λοιπόν έρχεται με… φόρα στη διοργάνωση και αν οι συμπαίκτες του καταφέρουν να τον υποστηρίξουν και να τον πλαισιώσουν, είναι σίγουρο πως θα βρει τον τρόπο να κάνει τη διαφορά και να κάνει για τους Πολωνούς το καλοκαίρι του 2018, αξέχαστο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ