Τα Λιοντάρια, τα Σπιρούνια και ο… Τυφώνας Χάρυ (vids)

Τα Λιοντάρια, τα Σπιρούνια και ο… Τυφώνας Χάρυ (vids)

Οι άκρως ανανεωμένοι Άγγλοι με ηγέτη τους τον Χάρι Κέιν, κατεβαίνουν στα γήπεδα της Ρωσίας με σκοπό να αποτινάξουν από πάνω τους την ταμπέλα του αιώνιου λούζερ των διεθνών διοργανώσεων, αρχίζοντας από έναν βατό όμιλο με Τυνησία, Παναμά και Βέλγιο.

Αυτό που συμβαίνει με τους Άγγλους, είναι ένα από τα παράδοξα του αθλητισμού. Είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου διαχρονικά, η οποία είχε κατά καιρούς στις τάξεις της παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Σε μια πραγματικά ατέλειωτη λίστα θα αναφέρουμε ενδεικτικά παίκτες όπως οι Σίλτον, Μουρ, Τσάρλτον, Ρόμπσον, Λίνεκερ, Σίρερ, Λαμπάρντ, Τζέραρντ, Μπέκαμ, Όουεν και άλλοι πολλοί.

Είναι σχεδόν πάντα συνεπής στο ραντεβού των Μουντιάλ, καθώς προετοιμάζεται για την 15η συμμετοχή της σε τελική φάση, από τις 21 που έχουν διεξαχθεί στην Ιστορία του θεσμού, ΑΛΛΑ. Ένα μεγάλο αλλά την κυνηγά και δεν είναι άλλο από την χαρακτηριστική αδυναμία της να διακριθεί, καθώς μόλις δύο φορές κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Στην εντός έδρας κατάκτηση του τροπαίου το 1966 και στο Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία,
Τι περιμένουμε ή καλύτερα, ευελπιστούμε να δούμε φέτος; Μια νεανική, σφριγηλή ομάδα με νεύρο, πάθος, συνοχή, τρεξίματα και… ποδοσφαιρικό πλάνο.

Την πρόταση ακριβώς του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την Αγγλία του 2018. Μια ομάδα άκρως ανανεωμένη απαλλαγμένη από «ιερά τέρατα» και με εμπειρότερο ποδοσφαιριστή τον 32χρονο Γκάρι Κέιχιλ των 60 συμμετοχών! Μια ομάδα που βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην καταπληκτική φουρνιά της Τότεναμ (Ρόουζ, Γουόκερ, Τρίπιερ, Ντάιερ, Άλι και Κέιν) και που σε έναν όμιλο με αντιπάλους τις Σλοβακία, Σκωτία, Σλοβενία, Λιθουανία και Μάλτα τερμάτισε πρώτη και αήττητη (8Ν-2Ι) χρησιμοποιώντας τα προκριματικά σαν… φιλικά προετοιμασίας.

Κοιτώντας την 23άδα των Λιονταριών, εύκολα προκύπτει πως σημείο αναφοράς της ομάδας θα είναι ο Χάρι Κέιν. Ο 24χρονος επιθετικός είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα στη θέση «9» παγκοσμίως. Αφού έκανε το… αγροτικό του για τρεις σεζόν σε Λέιτον Όριεντ, Μίλγουολ, Νόριτς και Λέστερ (65 συμ / 16 γκολ), στη συνέχεια απασφάλισε. Τις τελευταίες τέσσερις σεζόν με την Τότεναμ, μετράει 135 γκολ σε 187 εμφανίσεις!

Είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια, με το κεφάλι αλλά και με την πλάτη στο τέρμα, ψάχνοντας συνεργασίας με τα εξτρέμ και τους μεσοεπιθετικούς. Είναι ψηλός (1.88μ), γρήγορος για το ύψος του, δεν πέφτει εύκολα και έχει… φονικά τελειώματα. Μπορεί κανείς να ζητήσει κάτι άλλο από έναν επιθετικό;

Το 3-5-2 που εφαρμόζει ο Σάουθγκεϊτ, ταιριάζει «γάντι» στον Κέιν και τους συμπαίκτες του στην Τότεναμ και πλέον το σχέδιο είναι ένα και ξεκάθαρο. Στιβαρή άμυνα και επιθετικό πλάνο που περιλαμβάνει συνεργασίες με κύριο σκοπό την εκμετάλλευση της ικανότητας του Κέιν να πρωτίστως να σκοράρει και δευτερευόντως να ανοίγει διαδρόμους.

Ο Όμιλος στην πρώτη φάση της διοργάνωσης είναι βατός με Τυνησία, Παναμά και Βέλγιο, με ματς κλειδί αυτό που θα καθορίσει την πρωτιά και ένα καλό υποθετικά σταύρωμα στη φάση των 16 της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα, όλα κρίνονται στη μια βραδιά. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν ο Τυφώνας Χάρι, θα πλήξει και τη Ρωσία, ή αν τα Λιοντάρια θα αποδειχθούν για πολλοστή φορά… γατάκια.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα γκολ της Αγγλίας στην προκριματική φάση για το Μουντιάλ του 2018:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ