Ο Ντιέγκο για το Μουντιάλ 2026

Ο Ντιέγκο για το Μουντιάλ 2026

Τρομερές ατάκες από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών της Αργεντινής, όταν τον πληροφόρησαν ότι το Μουντιάλ 2026 θα διεξαχθεί σε Καναδά, ΗΠΑ και Μεξικό…

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από τις ΗΠΑ. Πολύ δε περισσότερο όταν η χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών συνδυάζεται και με τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, καθώς το 1994 στο Μουντιάλ που είχε διεξαχθεί στα γήπεδα των ΗΠΑ είχε βρεθεί ο «Ντιεγκίτο» ντοπαρισμένος σε ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Μια μικρή μορφή εκδίκησης πάντως, την πήρε ο 57χρονος πια Αργεντινός παλαίμαχος, όταν για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Telesur» σχολίασε το γεγονός ότι το Μουντιάλ 2026 θα συνδιοργανωθεί για πρώτη φορά από τρεις χώρες, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

«Οι Καναδοί έχουν σίγουρα πολύ καλούς σκιέρ» είπε ο Μαραντόνα προκαλώντας την πρώτη έκρηξη γέλιου, ενώ στη συνέχεια των δηλώσεών του… περιέλαβε και τους άλλους συνδιοργανωτές του Μουντιάλ 2026: «Εντάξει, για τους αμερικανούς ότι και να πούμε είναι λίγο. Ηθελαν να παίξουμε τέσσερις περιόδους των 25 λεπτών για να μπορούν να βάλουν περισσότερες διαφημίσεις. Να παίζουμε ματς των 100 λεπτών» τόνισε ο «Ντιεγκίτο», ενώ από τις δαγκάνες του δε ξέφυγε ούτε το Μεξικό, χώρα στην οποία γεύτηκε τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική του στιγμή όταν το 1986 κατέκτησε με την Αργεντινή το Μουντιάλ: «Δε νομίζω ότι το αξίζουν ούτε αυτοί το να διοργανώσουν ένα Μουντιάλ. Όπως βλέπουμε τα τελευταία χρόνα, η ομάδα τους κερδίζει δυο ματς και μετά μας χαιρετάει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καναδάς θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνες τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι ΗΠΑ για δεύτερη φορά μετά το 1994, ενώ το Μεξικό θα γίνει η πρώτη χώρα στην ιστορία στα γήπεδα της οποία θα διεξαχθεί για τρίτη φορά ένα Μουντιάλ μετά το 1970 και το 1986…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ