Αίγυπτος-Ουρουγουάη με φόντο τον Σαλάχ

Αίγυπτος-Ουρουγουάη με φόντο τον Σαλάχ

Η δράση συνεχίζεται σήμερα στο Μουντιάλ με Αίγυπτο και Ουρουγουάη να κοντράρονται στο Αικατερίνεμπουργκ (15:00, ΕΡΤ1) για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Η Ρωσία ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ απέναντι στη Σαουδική Αραβία και το ίδιο έχουν στόχο να κάνουν απόψε Αίγυπτος και Ουρουγουάη.

Η Αίγυπτος στην επιστροφή της σε Μουντιάλ 28 χρόνια μέτα, θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της ωστέ να έχει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση. Για την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ τα φώτα είναι στραμμένα στον Μοχάμεντ Σαλάχ που ταλαιπωρείται από τραυματισμό από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ πιθανότατα θα είναι στη βασική 11άδα καθώς όπως ανέφερε ο προπονητής των «Φαραώ» στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του. Όσο για τον Σαλάχ που σήμερα κλέινει τα 26 του χρόνια θα ήταν το ιδανικό σενάριο να αγωνιστεί και να σκοράρει απέναντι στην Ουρουγουαη.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Ουρουγουάης σαφώς πιο έμπειρη από τους αντιπάλους της σε τέτοια παιχνίδια, θέλει κι αυτή να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση. Με μεγάλα της όπλα τους Καβάνι και Σουάρες αλλά και τον Γοδίν να δεσπόζει στην αύμνα, η «Σελέστε» ψάχνει ασφαλώς ένα πολύ καλύτερο ξεκίνημα από εκείνο του προηγούμενου Μουντιάλ όπου στην πρεμιέρα της είχε πέσει θύμα έκπληξης από την Κόστα Ρίκα (1-3).

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μόνο μία φορά στο παρελθόν, το 2006 σε φιλικό παιχνίδι με την Ουρουγουάη να επικρατεί με 2-0.

Η Αίγυπτος θα συμμετέχει για τρίτη φορά σε Μουντιάλ και ψάχνει την πρώτη της νίκη στην ιστορία ενώ από την άλλη η κάτοχος 2 τίτλων Ουρουγουάη, θα πάρει μέρος για 13η φορά στη διοργάνωση.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο Αικατερίνεμπουργκ χωρητικότητας 33.061 θεατών.

Πιθανές 11άδες:

Αίγυπτος (Κούπερ): Ελ Χαντάρι, Φατί, Εγκάζι, Γκαμπρ, Αμπντέλ Σαφί, Χαμέντ, Ελνενί, Ελ Σαΐντ, Σαλάχ, Τρεζεγκέ, Μόσεν.

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Χιμένες, Γοδίν, Κάσερες, Βεσίνο, Μπετανκούρ, Νάντες, Ντε Αρασκαέτα, Καβάνι, Σουάρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ