Μαρόκο – Ιράν  0-1

Μαρόκο – Ιράν 0-1

Μια εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί και το ολέθριο λάθος του Μπουχαντούζ ήταν αρκετά για το Ιράν για να πάρει πολύτιμη νίκη επί του Μαρόκου (0-1).

Στην Αγία Πετρούπολη, το Μαρόκο ως τυπικά γηπεδούχος υποδέχτηκε το Ιράν, στο πρώτο ματς του δεύτερου Ομίλου. Οι Μαροκινοί ξεκίνησαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και έπιασαν στον… ύπνο τους «τρομαγμένους» Ιρανούς. Πίεσαν και απείλησαν από τα άκρα κυρίως, με τις εμπνεύσεις των Αμραμπάτ, Μπελχαντά και Χαρίτ.

Στο 4’ οι Μαροκινοί απείλησαν με τον Μπελχαντά, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπεϊρανβάντ και στο 19’ ο Μπενατιά νικήθηκε από τον Ιρανό τερματοφύλακα, μη μπορώντας να σκοράρει σε φάση διαρκείας.

Όπως ήταν λογικό σταδιακά το Ιράν κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έψαξε την κόντρα, ειδικά μετά το 30’ της αναμέτρησης. Σε μια από αυτές ο Αζμούν έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, όταν μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, βγήκε τετ α τετ στο 43’ απέναντι από τον Ελ Κατζουί, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Κάπως έτσι το 0-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης δεν έμοιαζε καθόλου με το πρώτο. Ο ρυθμός ήταν φανερά πεσμένος, με τον Ιράν ωστόσο να έχει το πάνω χέρι, έχοντας τον έλεγχο του ματς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ευκαιρία. Όλα αυτά μέχρι το 87’ όταν ο Ζιγέκ έπιασε μια βολίδα εκτός περιοχής αλλά ο Μπεϊρανβάντ με εκπληκτική εκτίναξη στην κάτω δεξιά γωνία του διατήρησε το μηδέν.

Όλα έδειχναν μια λευκή ισοπαλία, που ρεαλιστικά βόλευε και τις δύο ομάδες, αλλά ο Εσχάν Χατζισαφί είχε άλλη γνώμη. Με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, έβαλε πολύ πίεση στην άμυνα του Μαρόκου και ανάγκασε τον Μπουχαντούζ σε αυτογκόλ για το 1-0 των Ιρανών στο 90+5’.

Μεγάλη και Ιστορική νίκη για το Ιράν με πρωταγωνιστή τον ακραίο του Ολυμπιακού, την ώρα που οι Ανσαριφάρντ και Μασούντ δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά για τους Ιρανούς. Σαν αλλαγή μπήκε στο ματς και ο Μανουέλ Ντα Κόστα, ενώ ο Καρσελά δεν αγωνίστηκε καθόλου στο ματς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ