Περού – Δανία 0-1

Περού – Δανία 0-1

Το Περού έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες, με την Δανία που ήταν αποτελεσματική να επικρατεί με 1-0. Σκόρερ ο Πόουλσεν στο 59’, σπουδαίες επεμβάσεις από τον Σμάιχελ.

Μια… κυνική Δανία, η οποία ήταν απλώς αποτελεσματική σε μία από τις λίγες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις στον Γ’ όμιλο του Μουντιάλ. Με γκολ του Πόουλσεν στο 59’΄επικράτησε του άστοχου και «φλύαρου» Περού με 1-0 και έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης.

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

Οι Περουβιανοί έχασαν τις ευκαιρίες με το… τσουβάλι, καθώς ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, χάνοντας και πέναλτι με τον Κουέβα στο 45’. Από την άλλη οι Δανοί έδειξαν ευάλωτοι στην άμυνα (δέχθηκαν μεγάλη πίεση), είχαν όμως έναν εξαιρετικό σήμερα Σμάιχελ που επενέβη όποτε χρειάστηκε για να πει «όχι».

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο 20λεπτο το Περού ήταν εκείνο που είχε την καλύτερη εικόνα στο ματς. Οι Περουβιανοί είχαν την κατοχή, έβγαιναν μπροστά και γενικότερα έδειξαν να έχουν αιφνιδιάσει τους αντιπάλους τους. Η αλήθεια είναι πάντως πως ο μοναδικός τρόπος που απειλούσαν ήταν με μακρινά σουτ όπως αυτά των Αντβίνκουλα (2’), Γιοτούν (8’) και κυρίως αυτό του Καρίγιο (13’) το οποίο απέκρουσε με εξαιρετική επέμβαση ο Σμάιχελ.

Σταδιακά όμως η Δανία άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή κερδίζοντας κάποια κόρνερ τα οποία όμως δεν εκμεταλλεύθηκαν. Γενικότερα οι παίκτες του Χαρέιντε δεν μπορούσαν να εκμεταλλευθούν την υπεροχή τους στο ψηλό παιχνίδι απέναντι στην κοντή ομάδα του Περού. Ετσι και αυτοί μόνο με κάποια μακρινά σουτ κατάφερναν να γίνονται απειλητικοί.

Η φάση του πρώτου ημιχρόνου όμως σημειώθηκε στο 44’. Σε μαρκάρισμα του Πόουλσεν στον Κουέβα, ο διαιτητής χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR και αφού το συμβουλεύτηκε, κατελόγισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος ο Κουέβα που όμως έστειλε τη μπάλα στα… περιστέρια σε μια πολύ κακή εκτέλεση.

«Κυνική» η Δανία, στον… τοίχο Σμάιχελ έπεσε το Περού
Στο 57’ το Περού έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καρίγιο να χάνει τον βηματισμό του και στη συνέχεια των Φαρφάν να σουτάρει άτσαλα. Δύο λεπτά αργότερα όμως οι Δανοί δεν θα έχαναν τη μεγάλη δική τους ευκαιρία. Στην αντεπίθεση ο Ερισκεν έκοψε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Πόουλσεν, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-0.

Στον χρόνο που απέμενε, το Περού πίεσε, έφτιαξε φάσεις και άγγιξε την ισοφάριση, ήταν ωστόσο αναποτελεσματικό και άστοχο, όπως σε όλο το ματς. Στο ματς πέρασε και ο ηγέτης της ομάδας Γκερέρο που είχε και την κορυφαίο στιγμή στο 79’ με τακουνάκι το οποίο πέρασε… βασανιστικά άουτ. Νωρίτερα Φλόρες στο 61’, Γκερέρο, Ροντρίγκεζ στο 69’, Αντβίνκουλα στο 73’ και Φαρβάν στο 84’ για να σκοράρουν, όμως είτε ήταν οι ίδιοι άστοχοι, είτε έπεφταν πάνω στον εξαιρετικό σήμερα Σμάιχελ που είχε σπουδαίες επεμβάσεις.

Το ματς είχε γίνει… ροντέο με το Περού να πιέζει μαζικά, στα τελευταίο δεκάλεπτο αλλά τους Δανούς να αντέχουν και εν τέλει να παίρνουν ένα σπουδαίο τρίποντο που τους έθεσε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης.

Γκολ: 59’ Πόουλσεν
Χαμ. Πεν.: 45+1’ Κουέβα

Δανία (Α. Χαρέιντε): Κάσπερ Σμάιχελ, Κάιερ, Κρίστενσεν (81’λ.τ. Μ. Γιόργκενσεν), Κβιστ (36’λ.τ. Σιούνε), Ντελάινι, Ν. Γιόργκενσεν, Έρικσεν, Νταλσγκάαρντ, Στρίγκερ Λάρσεν, Πούλσεν, Σίστο (67’ Μπρεθγουέιτ).
Περού (Ρ. Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Α. Ροντρίγκες, Τράουκο, Κουέβα, Φαρφάν (85’ Ρουιδίας), Τάπια (87’ Ακίνο), Ράμος, Αντβινκούλα, Καρίγιο, Γιοτούν, Φλόρες (62’ Γκερέρο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ