Zιλμπέρτο Σίλβα : «Κλειδί για τη Βραζιλία ο Κασεμίρο»

Zιλμπέρτο Σίλβα : «Κλειδί για τη Βραζιλία ο Κασεμίρο»

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού και της Άρσεναλ Τζιλμπέρτο Σίλβα τονίζει την σημασία της παρουσίας του Κασεμίρο στη λειτουργία της Βραζιλίας.

Ο ρόλος του Κασεμίρο φέτος θυμίζει εν πολλοίς τον αντίστοιχο που είχε ο Zιλμπέρτο Σίλβα στο Μουντιάλ του 2002, όταν ο πρώην  αμυντικός χαφ της Άρσεναλ και του Παναθηναϊκού ήταν η «σκούπα» που έμενε πίσω να καλύψει την σούπερ τριάδα των Ριβάλντο,Ρονάλντο,Ροναλντίνιο.

Η σημερινή ομάδα της Βραζιλίας έχοντας μπροστά «όπλα» όπως ο Κουτίνιο, ο Νέιμαρ, ο Γκάμπριελ Χεσούς και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έχει τεράστια ανάγκη ένα ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Κασεμίρο. «Για μένα ο Κασεμίρο είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους, αν όχι ο καλύτερος.» δήλωσε ο Zιλμπέρτο Σίλβα στο Αγγλικό δίκτυο «Sky Sports». Η γνώμη του Zιλμπέρτο σίγουρα μετράει πολύ, όχι μόνο επειδή υπήρξε ένας εκπληκτικός αμυντικός μέσος, αλλά συν της άλλης ήταν καταλυτικός στην τελεύταια κατάκτηση Παγκοσμίου κυπέλλου της «Σελεσάο» το 2002.

Ο Zιλμπέρτο Σίλβα δήλωσε επίσης: «Μετά την απόσυρση μου όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν στη θέση μου προσέγγισαν το ρόλο του αμυντικού χαφ με διαφορετικό τρόπο. Σέβομαι όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές αλλά ο τρόπος που αγωνίζονταν ήταν διαφορετικός από αυτό που ένας αμυντικός μέσος πρέπει να κάνει. Κάποια στιγμή έπαιζαν ταυτόχρονα οι Παουλίνιο και Ραμίρες, δηλαδή δύο παίκτες που αρέσκονται να βγαίνουν μπροστά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος που να μένει πίσω σταθερά να καλύπτει.»

Συνεχίζοντας πρόσθεσε : «Φέτος με τον Κασεμίρο στο ρόλο του αμυντικού χαφ, η Βραζιλία θα έχει κάποιον να βοηθάει την αμυντική τετράδα και επίσης θα ελευθερώνει τους υπόλοιπους μέσους, όπως ο Παουλίνιο, να βγουν μπροστά και να βοηθήσουν. Με τον Παουλίνιο να μπορεί να προωθείται χωρίς να κινδυνεύει πίσω η ομάδα, η Βραζιλία αποκτά ένα μεγάλο πλεονέκτημα».

Για τις πιθανότητες της Βραζιλίας να κατακτήσει το τρόπαιο ο Zιλμπέρτο είπε : «Αυτή τη φορά πιστεύω ότι όντως έχουμε πιθανότητες κατάκτησης. Η ομάδα είναι πολύ καλύτερη από αυτή του προηγούμενου Μουντιάλ. Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις το παγκόσμιο κύπελλο γι αυτό οι παίκτες θα πρέπει να είναι ενωμένοι σαν μία γροθιά».

Ο Κασεμίρο ήταν κομβικός και στη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν κατακτόντας τρία συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα πρωτάθλημα, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. Έπρεπε να αναλάβει ο Ζιντάν όμως για να χρησιμοποιηθεί ο Βραζιλιάνος μέσος, καθώς οι Κάρλο Αντσελότι και Ράφα Μπενίτες τον είχαν εκτός πλάνων. Πλέον ο Κασεμίρο είναι ο σύγχρονος Κλοντ Μακελελέ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ