Ρωσία – Αίγυπτος 3-1

Ρωσία – Αίγυπτος 3-1

Αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» η οικοδέσποινα του Μουντιάλ Ρωσία επικράτησε της Αιγύπτου του βασικού Μο Σαλάχ με 3-1!

Απίστευτα πράγματα από τους Ρώσους! Μετά την πεντάρα στην πρεμιέρα επί της (φανερά πιο αδύναμης) Σαουδικής Αραβίας, επόμενο θύμα τους οι φιλόδοξοι Αιγύπτιοι, που έβαλαν δύσκολα στην Ουρουγουάη στο πρώτο παιχνίδι, μα παραδόθηκαν στην Αρκούδα σήμερα (3-1) για τη δεύτερη αγωνιστική του Α’ ομίλου. Μπορεί ο Μοχάμεντ Σαλάχ να έδωσε το παρών, δεν ήταν όμως αρκετό…

Αισίως οι Ρώσοι έφτασαν τα οκτώ γκολ σε δύο μόλις αναμετρήσεις. Συνολικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Κορέας (2002) και σε εκείνο της Βραζιλίας (2014) είχαν έξι! Μάλιστα κόντρα στους Φαραώ χρειάστηκαν λιγότερα από 20 λεπτά. Η αρχή έγινε με το αυτογκόλ του Φατχί (47′), όταν μετά την σέντρα του Γκολόβιν από τα δεξιά, ο Ελ Σενάουι απομάκρυνε με γροθιές και ο Ζόμπνιν εκτός περιοχής έκανε… κάτι σαν σουτ, που κανείς δεν θα πόνταρε ότι θα κατέληγε στα δίχτυα. Επενέβη όμως ο Φατχί ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε «πλήγωσε» την ομάδα του για το 1-0.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Κούπερ έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Για πότε έγινε το 2-0, πότε το 3-0, ούτε οι ίδιοι κατάλαβαν! Στο 59′ ο Σεμέντοβ έδωσε στον Φερνάντες, που έκανε το γύρισμα στον Τσερίσεβ κι εκείνος «εκτέλεσε» τον Ελ Σενάουι για το 2-0 (τρίτο προσωπικό τέρμα στη διοργάνωση). Και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Τζιούμπα κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος και με το δεξί «έγραψε» το 3-0, τρία λεπτά αργότερα.

Κι όλα αυτά, μετά από ένα πρώτο 45λεπτο που θύμισε… Superleague. Στο 72′ η Αίγυπτος κέρδισε πέναλτι (μέσω VAR), την εκτέλεση ανέλαβε ο Μο και δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το τελικό 3-1 που καταδικάζει τους Φαράω σε… μούμιες και οδηγεί τους οικοδεσπότες στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Τσερίσεβ (74’ Κουζιάεβ), Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Γκολόβιν Ζιρκόβ (87’ Κουντριάσοβ), Σαμέντοβ, Τζιούμπα (79’ Σμόλοβ).

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φάτι, Χαμέντ, Μόχσεν (82’ Καχράμπα), Σαλάχ, Αμπντελσάφι, Ελνένι (64’ Ουάρντα), Σαίντ, Τρεζεγκέ (68’ Σόμπχι).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ