Ημέρα 6: «Eμφύλιος» στην οικογένεια Νοβίτσκι

Ημέρα 6: «Eμφύλιος» στην οικογένεια Νοβίτσκι

Το καθημερινό ημερολόγιο του Μουντιάλ 2018 για to10.gr με μικρές και μεγάλες ειδήσεις από τη Ρωσία, σήμερα εστιάζει την προσοχή του στους Νεϊμάρ, Νοβίτσκι, Μπλάτερ και Μπόατενγκ.

Το πιο σοβαρό θέμα που προέκυψε από τα γήπεδα της Ρωσίας, αυτό που συντάραξε τα πλήθη και τους ποδοσφαιρόφιλους ανά τον πλανήτη δεν ήταν άλλο από την κόμμωση του Νεϊμάρ.

Το μαλλί – σπαγγέτι στο κεφάλι, το οποίο λάνσαρε ο βραζιλιάνος επιθετικός της Σελεσάο μπορεί να έκανε πάταγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας ακόμη και τον «Βασιλιά» Ερίκ Καντονά να φορέσει μια… μερίδα μακαρόνια στο κεφάλι, μπορεί να αποθεώθηκε από τους μετρ της κομμωτικής, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους στις αθλητικές σελίδες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εφημερίδων, ωστόσο αποτελεί παρελθόν.

https://www.instagram.com/p/BkKh58tjZFp/?utm_source=ig_embed

Την αλλαγή στην κόμμωση του 26χρονου επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν, που αναμένεται να αλλάξει και το… στάτους της διοργάνωσης, επικοινώνησε από τον λογαριασμό της στο Instagram η μητέρα του, έπειτα από την επίσκεψή της στο προπονητικό κέντρο της εθνικής Βραζιλίας στο Σότσι.

https://www.instagram.com/p/BkLmEY5nASh/?utm_source=ig_embed

Μόνο ένας θα χαμογελάσει το Σάββατο

Το ποδόσφαιρο είναι η δεύτερη μεγάλη αγάπη του άλλοτε πρωταθλητή στο ΝΒΑ με τους Ντάλας Μάβερικς Ντιρκ Νοβίτσκι μετά το μπάσκετ. Το να ζει στο Ντάλας, περίπου 8.000 χιλιόμετρα μακριά από τη γενέτειρά του το Βίρτσμπουργκ, σημαίνει ότι ο δηλωμένος οπαδός της Μπάγερν Μονάχου δυσκολεύεται αρκετά να παρακολουθεί τους αγώνες του Μουντιάλ και δη της εθνικής Γερμανίας, οι οποίοι γίνονται είτε πολύ πρωί είτε μεσημεριανές ώρες.

Ο Νοβίτσκι πάντως, ο οποίος έκλεισε στις 19 Ιουνίου τα 40, έχει ένα σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσει. Από τη μια είναι ο ίδιος Γερμανός, αγαπάει το ποδόσφαιρο, είναι κολλητός με τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2014 Λούκας Ποντόλσκι και Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, από την άλλη είναι παντρεμένος με τη Τζέσικα Ολσον.

Ποια είναι η κυρία; Αφενός είναι Σουηδέζα, αφετέρου είναι η αδελφή του Μάρτιν Ολσον, του 30χρονου διεθνούς αμυντικού της «Σβέργιε», ο οποίος μπορεί να μην ξεκίνησε βασικός στη νίκη της Σουηδίας επί της Νότιας Κορέας, αλλά δεν αποκλείεται να αγωνιστεί απέναντι στη Γερμανία το Σάββατο στο καθοριστικό ντέρμπι του ομίλου, όπου η Νατσιονάλμανσαφτ χρειάζεται μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση.

«Το Σάββατο το σπίτι θα είναι γεμάτο, αλλά η κερκίδα θα είναι μοιρασμένη» είπε ο Νοβίτσκι. «Η γυναίκα μου έχει μαζί της τα παιδιά και θα φοράνε τη φανέλα της Σουηδίας, εγώ φυσικά θα φοράω της Γερμανίας. Οσο για τον Μάρτιν θα θέλαμε να πάμε στη Ρωσία να τον δούμε από κοντά, αλλά δε γινόταν αυτό το καλοκαίρι. Ελπίζω να κάνει ένα καταπληκτικό Μουντιάλ, απλά όχι απέναντι στη Γερμανία».

Ο Μπλάτερ «βλέπει» να επιστρέφει το Μουντιάλ στο «Νησί»

Ο άλλοτε πανίσχυρος πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ βρίσκεται στη Μόσχα, όπου θα παρακολουθήσει τη σημερινή αναμέτρηση της Πορτογαλίας με το Μαρόκο. Μιλώντας προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ο Ελβετός παράγοντας υποστήριξε ότι «μια πιθανή συνυποψηφιότητα των χωρών της Βρετανίας θα είχε πάρα πολλές πιθανότητες».


Όπως είναι γνωστό από το 2026 το Μουντιάλ θα γίνεται με 48 ομάδες με αφετηρία τη διοργάνωση που ανατέθηκε προ λίγων ημερών σε ΗΠΑ – Καναδά και Μεξικό. «Μια υποψηφιότητα λοιπόν της Αγγλίας με τη Σκοτία και την Ουαλία για το δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά με 48 φιναλίστ θα είχε νόημα». Μέχρι στιγμής για το 2030 υπάρχει το ενδιαφέρον της Αργεντινής να συνδιοργανώσει το Μουντιάλ με την Ουρουγουάη και την Παραγουάη.

Τα τιτιβίβματα του Μπόατενγκ που αναστάτωσαν τη Μπάγερν

Δεν του έφταναν οι μπελάδες μετά την ήττα από το Μεξικό, ο Ζερόμ Μπόατενγκ βρέθηκε στο επίκεντρο ενός μίνι – σκανδάλου που αναστάτωσε τη Μπάγερν. Αφορμή αποτέλεσε ένα τιτίβισμά του μετά τη νίκη της Σενεγάλης επί της Πολωνίας. «Είμαι τόσο ευτυχισμένος για τη Σενεγάλη, Αλεξ» έγραψε στο Twitter ο αμυντικός της εθνικής Γερμανίας και όπως ήταν αναμενόμενο το τιτίβισμά του θεωρήθηκε ως αιχμή για τον συμπαίκτη του στη Μπάγερν Μονάχου Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος ήταν στην πλευρά των ηττημένων της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Προτού προλάβει όμως να πάρει διαστάσεις η υπόθεση, ο ίδιος ο 29χρονος Μπόατενγκ εξήγησε: «Ο καλύτερος φίλος μου ο Αλεξ, έχει ρίζες από τη Σενεγάλη, την οποία έχω επισκεφτεί και εγώ αρκετές φορές μαζί του. Για αυτό συμμερίστηκα τη χαρά του. Δεν έχει να κάνει τίποτα με τον Λεβαντόφσκι, στον οποίο εύχομαι τα καλύτερα. Με τον Αλεξ μεγαλώσαμε μαζί στο Βερολίνο και γνωριζόμαστε 20 χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ