Γαλλία – Περού 1-0

Γαλλία – Περού 1-0

Το Περού για άλλη μια φορά στάθηκε πολύ καλά, αλλά έχασε στο τέλος, με τους Γάλλους να παίρνουν τη νίκη (1-0), τον Εμπαπέ να γίνεται ο νεότερος σκόρερ τους σε τελική φάση Μουντιάλ και τους Τρικολόρ να ετοιμάζονται για τα νοκ άουτ.

Η Γαλλία υποδέχτηκε τα Περού στο Εκατερίνεμπουργκ, για τη δεύτερη αγωνιστική του 3ου Ομίλου. Οι Περουβιανοί μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, αιφνιδίασαν τους τρικολόρ και τους έκλεισαν στο μισό γήπεδο, χάνοντας την ευκαιρία να προηγηθούν με τον Κουέβας στο 6’ να είναι άστοχος.

Μετά το 10’ όμως η Γαλλία ισορρόπησε το ματς, πήρε τον έλεγχο και απείλησε με την ποιότητα των «μπροστινών της». Ο Γκριεζμάν όμως ήταν άστοχος στο 11’ και νικήθηκε από τον Γκαγέσε στο 16’. Οι Γάλλοι ήταν καλύτεροι στη φάση αυτή της αναμέτρησης, αλλά ο Γκερέρο λίγο έλειψε να κάνει… κηδεία, αφού τη μοναδική φορά που βρήκε χώρο απείλησε τον Γιορίς (31’), αλλά ο Γάλλος ήταν σε εντυπωσιακή ετοιμότητα.

Τελικά η ανωτερότητα της Γαλλίας φάνηκε στο 34’, όταν ο Εμπαπέ έγινε ο νεότερος Γάλλος σκόρερ σε Μουντιάλ (σε ηλικία 19 ετών και 183 ημερών), εκμεταλλευόμενος την ασταθής απόκρουση του Γκαγέσε σε σουτ του Ζιρού κάνοντας το 1-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο μέρος, είδαμε το ίδιο έργο. Οι Περουβιανοί μπήκαν και πάλι πολύ καλύτερα. Έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης αλλά η σουτάρα του Ακίνο σταμάτησε στην συμβολή των δοκαριών του Γιορίς στο 50’ και ο Φαρφάν σούταρε εξωτερικό των διχτών του τέρματος της Γαλλίας στο 68’.

Ο Γκριεζμάν δεν ήταν σε καλή μέρα με αποτέλεσμα η Γαλλία να μην λειτουργεί καλά στην επίθεση, αλλά το κέντρο με τον Καντέ να βρίσκεται παντού και τον Ματουιντί να κάνει καλό παιχνίδι, βοήθησε την ομάδα του Ντεσάμπ να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική.

Το Περού έδειξε για άλλη μια φορά καλά στοιχεία, αλλά έχασε και πάλι με 1-0, αποχαιρετώντας τη συνέχεια της διοργάνωσης, με το τρίτο ματς και για της δύο ομάδες αποκτά καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Γαλλία (Ντεσάμ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερνάντες, Πογκμπά (89′ Ενζονζί), Καντέ, Ματουιντί, Γκριεζμάν (80′ Φεκίρ), Εμπαπέ (75′ Ντεμπελέ), Ζιρού

Περού (Γκαρέκα): Γκαγέσε, Ροντρίγκες (46′ Σανταμαρία), Τράουκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα (82′ Ρουιντίας), Γιοτούν (46′ Φαρφάν), Ακίνο, Καρίγιο, Φλόρες, Γκερέρο

H βαθμολογία του Γ’ Ομίλου

Γαλλία 6 (3-1)
Δανία 4 (2-1)
Αυστραλία 1 (2-3)
Περού 0 (0-2)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ