Νιγηρία-Ισλανδία : Με φόντο τη δεύτερη θέση

Νιγηρία-Ισλανδία : Με φόντο τη δεύτερη θέση

Νιγηρία και Ισλανδία θα αναμετρηθούν (18:00, ΕΡΤ1) για τον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ σε ένα ματς που έχει αποκτήσει πλέον τεράστιο ενδιαφέρον όσον αφορά τη δεύτερη θέση μετά την ήττα της Αργεντινής.

Πολύ μεγάλο παιχνίδι στο Βόλγκογκραντ (18:00, ΕΡΤ1) στη σκιά της ήττας της Αργεντινής από την Κροατία, με Νιγηρία και Ισλανδία να βλέπουν μπροστά τους μια τεράστια και αν μη τί άλλο απρόσμενη ευκαιρία για πρόκριση από αυτόν τον όμιλο. Από την άλλη και τα βλέμματα των Αργεντινών θα είναι καρφωμένα σε αυτή την αναμέτρηση που δε θέλουν με τίποτα νίκη της Ισλανδίας και ακόμη καλύτερα νίκη των Αφρικανών ώστε να έχουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Όσον αφορά την Ισλανδία, με τους μόλις 345.000 κατοίκους, μετά το EURO 2016, συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους και να ζει και πάλι το δικό της παραμύθι, αποσπώντας στην πρεμιέρα ισοπαλία 1-1 από την Αργεντινή. Και απόψε  στο Βόλγκογκραντ, οι «Βίκινγκς» έχουν την ευκαιρία να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης. Για να τα καταφέρουν θα πρέπει να νικήσουν την Νιγηρία, που ηττήθηκε στην πρεμιέρα 2-0 από την Κροατία και αν χάσει εκ νέου θα αποκλεισθεί από την συνέχεια.

Οι Ισλανδοί του Χέϊμιρ Χάλγκριμσον αγωνίζονται με 4-4-1-1 «εκνευρίζοντας» τους λάτρεις του ελεύθερου ή έστω του ποιοτικού ποδοσφαίρου. Ομως παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι και το ζητούμενο, τουλάχιστον σε διοργανώσεις αυτού του επιπέδου. Με πολύ καλή φυσική κατάσταση και αλτρουϊσμό στο παιχνίδι τους, οι Ισλανδοί θα επιχειρήσουν να κάμψουν την αντίσταση των Αφρικανών, που παρατάσσονται με 4-2-3-1 και στηρίζονται στην πολύ καλή φυσική τους κατάσταση και στο πάθος που χαρακτηρίζει το παιχνίδι τους.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στη «Volgograd Arena» χωρητικότητας 45.568 θεατών.

Οι πιθανές 11άδες:

Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Ιντόβου, Μπαλογκούν, Εκονγκ, Σέχου, Ντιντί, Ετέμπο, Ιβόμπι, Μόουζες, Μίκελ, Ιγκάλο.

Ισλανδία (Χέϊμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Αμασον, Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Μπιάρνανσον, Φινμπόγκασον.
 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ