Αγγλία – Παναμάς 6-1

Αγγλία – Παναμάς 6-1

Η Αγγλία έστησε πάρτι απέναντι στον Παναμά, τον οποίο διέλυσε με 6-1, και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το πιο τυχερό γκολ στην καριέρα του πέτυχε ο Χάρι Κέιν, πρώτο τέρμα σε διοργάνωση Μουντιάλ για τους Παναμέζους.

Οι προβλέψεις για τον 7ο όμιλο του Μουντιάλ της Ρωσίας επαληθεύθηκαν στο ακέραιο. Κανένα ενδιαφέρον ως προς το ποιες ομάδες θα πάρουν την πρόκριση στους «16», μεγάλο όμως σε σχέση με την πρωτιά. Αγγλία και Βέλγιο έστησαν πάρτι στα ματς που αντιμετώπισαν τον Παναμά και την Τυνησία, έφτασαν τη διαφορά των γκολ στο +6 και πλέον οδεύουν στον μεταξύ τους «τελικό», με φόντο την πρωτιά. Στο τελευταίο παιχνίδι των δύο πρώτων αγωνιστικών, η Αγγλία φρόντισε να… εξοντώσει τον Παναμά με 6-1, ούσα μάλιστα μπροστά με 5-0 από το ημίχρονο!

Πέραν αυτών, όμως, μπορούμε να μιλάμε και για δύο ομάδες που έχουν προσφέρει θέαμα με την απόδοσή τους. Δεν έχουν κάνει απλώς το καθήκον τους, όπως η Γαλλία στο δικό της όμιλο. Έχουν παίξει ποδόσφαιρο και έχουν φροντίσει να επιδείξουν την ποιότητά τους στο χορτάρι. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε να βγάλουμε και ασφαλή συμπεράσματα εν όψει της συνέχειας. Δεν έχουμε ιδέα, για παράδειγμα, πως θα ανταποκριθούν οι Άγγλοι αμυντικοί όταν κληθούν να αντιμετωπίσουν τους ταχύτατους Βέλγους.

Σοφότεροι σήμερα γίναμε μόνο ως προς την επιρροή που θα έχει Τζέσε Λίνγκαρντ, που δείχνει είναι έτοιμος να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα πλάνα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Παναμά. Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ (36’) και κέρδισε το ένα από τα δύο πέναλτι, ωστόσο το σημαντικότερο ήταν ότι βοήθησε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος.

Αντιθέτως, τα τρία γκολ του Κέιν ξεγελούν. Ο επιθετικός της Τότεναμ επ’ ουδενί άγγιξε την απόδοση του πρώτου ματς, στο οποίο κατάφερε να πάρει την ομάδα του από το… χέρι και να την οδηγήσει στο «τρίποντο». Βρήκε δίχτυα δύο φορές με εκτέλεση πέναλτι (22’ και 45+1’) και ακόμη μία με το πιο τυχερό γκολ που έχουμε δει μέχρι σήμερα στο τουρνουά, όταν το σουτ του Λόφτους-Τσικ κόντραρε με δύναμη στο πίσω μέρος του ποδιού του και κατέληξε στην εστία του Πενέδο (62’). Όσο για τα άλλα δύο γκολ, επιτεύχθηκαν από τον αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι, Τζον Στόουνς, με εύκολες κεφαλιές στο πρώτο μέρος (8’ και 40’).

Από την πλευρά του, ο Παναμάς έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει και παρουσιάστηκε χειρότερος σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στο Βέλγιο, με τον εκνευρισμό και τα αβίαστα λάθη να επισκιάζουν την εμφάνισή του. Το πέναλτι στον Χάρι Κέιν στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λέπτου είναι ενδεικτικό, με τον Γοδόι να κρατά τον Άγγλο φορ παρατεταμένα, παρότι η μπάλα δεν είχε πάρει καν κατεύθυνση προς το εκείνο το σημείο. Ωστόσο, οι Παναμέζοι πέτυχαν το πρώτο τέρμα τους σε διοργάνωση Μουντιάλ και αυτό ήταν αρκετό για να τους κάνει ευτυχισμένους. Εκλεκτός ο Μπαλόι, ο οποίος έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στην εξέδρα, κάνοντάς όσους βρέθηκαν στο γήπεδο μάρτυρες αυτής της ιστορικής στιγμής.

Τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα. Τόσο για την Αγγλία, όσο και για το Βέλγιο. Η διασταύρωση με τον 8ο όμιλο δεν εγγυάται ότι η πρώτη θέση στο γκρουπ είναι και η πιο συμφέρουσα, οπότε το ματς της 3ης αγωνιστικής αποτελεί πρωτίστως ένα καλό τεστ και μια ευκαιρία για «ντοπάρισμα» εν όψει των απαιτητικών νοκ-άουτ.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ (70′ Ρόουζ), Λόφτους-Τσικ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ (63′ Ντελφ), Γιανγκ, Στέρλινγκ, Κέιν (63′ Βάρντι).

Παναμάς (Ερνάν Γκόμες): Πενέδο, Μουρίγιο, Τόρες, Εσκομπάρ, Ντέιβις, Γκόμες (69′ Μπαλόι), Κούπερ, Γοδόι (64′ Αβίλα), Μπαρσένας (69′ Αρόγιο), Ροντρίγκες, Πέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ