Ισπανία – Μαρόκο 2-2

Ισπανία – Μαρόκο 2-2

Το Μαρόκο έκανε την έκπληξη αποσπώντας ισοπαλία 2-2 από την Ισπανία, αλλά οι Ισπανοί πήραν την πρόκριση ως πρώτοι του ομίλου τους. Οι φούριας ρόχας ισοφάρισαν στο 91' με τον Άσπας και θα αντιμετωπίσουν στην φάση των 16 την Ρωσία. Ουρουγουάη - Πορτογαλία κοντράρονται στην επομένη φάση.

Το Μαρόκο έκανε την  έκπληξη στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, καθώς υποχρέωσε την Ισπανία σε ισοπαλία 2-2 αλλά οι Ισπανοί πήραν την πρόκριση στην φάση των 16 παρά το ότι δεν κατάφεραν να κερδίσουν το Μαρόκο. Η Ισπανία πήρε μάλιστα και την πρώτη θέση του ομίλου της και θα κοντραριστεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ με την διοργανώτρια Ρωσία.

Το Μαρόκο αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» παρά το ότι δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Πάλεψε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κι έβαλε δύσκολα στους Ισπανούς. Οι Αφρικανοί μάλιστα κατάφεραν να αιφνιδιάσουν καθώς προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ που σημείωσε ο Μουταΐμπ στο 14′. Η Ισπανία δεν έδειξε προσοχή στο ξεκίνημα του παιχνιδιού κι αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Μαρόκου, κατορθώνοντας μάλιστα να πάρουν το προβάδισμα.

Η χαρά των Μαροκινών δεν κράτησε για πολύ, καθώς η Ισπανία κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με γκολ του Ίσκο στο 19′. Οι Ισπανοί πάντως δεν ικανοποίησαν με την εμφάνιση τους στο παιχνίδι και μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι στάθηκαν τυχεροί στο 55′, καθώς το Μαρόκο είχε δοκάρι με τον Άμραμπατ.

Το Μαρόκο κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα καθώς ο Νεσιρί έκανε με ωραία κεφαλιά το 2-1 στο 81′ αλλά ο Άσπας στο 91′ έκανε το 2-2 για την Ισπανία. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί πως αρχικά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ, αλλά έκανε χρήση του VAR κι εν συνεχεία μέτρησε το γκολ. Η ουσία για τους φούριας ρόχας είναι ότι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας μια νίκη και δύο ισοπαλίες στον όμιλο.

Ισπανία: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τιάγκο Αλκάνταρα (74′ Ασένσιο), Ίσκο, Ντιέγκο Κόστα (74 Άσπας), Σίλβα (84′ Ροντρίγκο).

Μαρόκο: Ελ Κατζουί, Χακίμι, Ντα Κόστα, Ντιράρ, Ζιγιάς (81′ Μπουχαντούζ), Ελ Αχμάντι, Μπελχαντά (64′ Φαζίρ), Μπουσουφά, Ν. Άμραμπατ, Μπουταΐμπ (72′ Νεσιρί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ