Ιράν – Πορτογαλία 1-1

Ιράν – Πορτογαλία 1-1

Με τον Κουαρέσμα να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ και τον Ανσαριφάρντ να ισοφαρίζει με εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις, Πορτογαλία και Ιράν αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, όπου θα βρει μπροστά της την Ουρουγουάη. Έχασε πέναλτι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ρωσία - Ισπανία το άλλο ζευγάρι.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε στον 3ο όμιλο με το πέρας τη 2ης αγωνιστικής ήταν αγχωτική για τους Πορτογάλους. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος όφειλε να κάνει αυτό που άπαντες θεωρούσαν καθήκον της, δηλαδή να μην ηττηθεί, και κατ’ επέκταση να προκριθεί απέναντι σε ένα πολύ μαχητικό Ιράν. Τελικά, έκανε τη μισή δουλειά. Γιατί το τελικό 1-1 αφήνει την Πορτογαλία στη δεύτερη θέση του ομίλου και την στέλνει να αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη, αντί για τη Ρωσία. Υπεύθυνος γι’ αυτό, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος εκτέλεσε το πέναλτι στις καθυστερήσεις, κερδίζοντας τον Ρουί Πατρίσιο και χαρίζοντας στην ομάδα του αυτό που δικαιούνταν από το παιχνίδι.

Το σύνολο του Κάρλος Κεϊρόζ είχε το θάρρος να μην αφοσιωθεί στο αμυντικό σκέλος και αποδείχθηκε αρκετά ικανό ώστε να «τρομάξει» την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο στις αντεπιθέσεις. Η Πορτογαλία είχε την κατοχή της μπάλας και… γυρόφερνε στην περιοχή των Ιρανών, φτάνοντας αραιά και που σε ορισμένες καλές στιγμές, όμως παράλληλα έβλεπε το «πεινασμένο» Ιράν να πατά στην περιοχή του Ρουί Πατρίσιο, είτε με κλεψίματα ψηλά και 3-4 πάσες είτε μέσω στημένων φάσεων.

Οι Πορτογάλοι ευτύχησαν να δούνε τον Κουαρέσμα σε εξαιρετικό βράδυ, την πρώτη φορά που ο Σάντος αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα. Στο 42’ επιχείρησε ένα σουτ με το εξωτερικό του ποδιού και όλοι… απόρησαν για το λόγο που σπατάλησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Τρία λεπτά αργότερα έκανε ακριβώς το ίδιο, από πολύ δυσκολότερη θέση, και πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

 

Από εκεί και πέρα, η «σελεσάο» πόνταρε στην ασφάλεια που της προσφέρει η συνταγή του Σάντος, κάνοντας δηλαδή επιθέσεις με λίγους παίκτες και φροντίζοντας να μη χάνει την μπάλα σε σημεία που μπορούν να την κάνουν ευάλωτη στην κόντρα. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Μπεϊρανβάντ απέκρουσε εντυπωσιακά εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο, το οποίο κέρδισε ο ίδιος ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρά το αυτό, η Πορτογαλία έδειχνε να έχει υπό το δικό της έλεγχο το παιχνίδι. Όταν, όμως, το προβάδισμά σου είναι μόλις στο ένα γκολ, το ίδιο το άθλημα «κρυφογελάει» πίσω από την πλάτη σου. Ένα χέρι του Σέντρικ, σε συνδυασμό με τη δικαιοσύνη που επιτέλους αποδίδει το VAR, και ο Ανσαριφάρντ ανέλαβε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις για την ομάδα του. Εκείνη πάλεψε και για το 2-1 που θα της έδινε την πρόκριση, όμως ο χρόνος ήταν ελάχιστος.

Οι Πορτογάλοι προκρίθηκαν και ετοιμάζονται να τεθούν αντιμέτωποι με τους Ουρουγουανούς. Βάσει των όσων έδειξε το απόγευμα της Δευτέρας (25/06) η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες, κόντρα στους Ρώσους, εικάζουμε πως αυτό δεν ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο που είχε στο μυαλό του ο Σάντος. Θα βρει ξανά τον τρόπο να εκπλήξει τους πάντες; Τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα (για τους Πορτογάλους) και τα ωραία (για τους ουδέτερους).

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (56′ Μοχαμαντί), Εζατολάχι (76′ Ανσαριφάρντ), Πουραλιγκαντζί, Χοσέινι, Εμπραχιμί, Ταρεμί, Ρεζαεϊάν, Αμίρι, Τζαχανμπάκς (70′ Γκοντούς), Αζμούν.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Γκερέιρο, Φόντε, Σέντρικ, Ζοάο Μάριο, Ουίλιαμ, Αντριέν Σίλβα, Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα, Κουαρέσμα (70′ Μπερνάρντο Σίλβα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ