Ισλανδία – Κροατία 1-2

Ισλανδία – Κροατία 1-2

Η αδιάφορη Κροατία κέρδισε την Ισλανδία με 2-1, χαρίζοντας έτσι στην Αργεντινή την πολυπόθητη πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Με εννέα βαθμούς τερμάτισε πρώτη η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς, ισοπεδώνοντας τους πάντες. Οι Μπάντελ και Πέρισιτς τα γκολ των Κροατών, ο Σίγκουρσον των Ισλανδών.

Η «αυτοχειρία» της Ισλανδίας απέναντι στη Νιγηρία, την έβαλε σε μπελάδες με το πέρας της 2ης αγωνιστικής. Μπελάδες τους οποίους έμελλε να πληρώσει στο τέλος της φάσης των ομίλων, καθώς ηττήθηκε από την Κροατία με 2-1. Το θηρίο της Αργεντινής «ξύπνησε» (2-1 κόντρα στη Νιγηρία), ο Λιονέλ Μέσι φρόντισε να δείξει ορισμένους από τους λόγους που τον κάνουν έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών και η Ισλανδία ήταν το ένα από τα δύο θύματα της περίστασης, αφού για να προκριθεί χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη.

Αρχικά, η υπέρ του δέοντος… υπομονή της Κροατίας, η οποία κυκλοφορούσε την μπάλα με απόλυτη ασφάλεια και με σπάνιες απόπειρες να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, διατήρησε την Ισλανδία στο ματς και κατ’ επέκταση στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Το σύνολο του Χέιμιρ Χάλγκριμσον δεν έβρισκε λύσεις ώστε να αντεπιτεθεί αποτελεσματικά στο διάστημα που οι Κροάτες είχαν την μπάλα, όμως μέσα από μερικά στημένα και τον (αναμενόμενο) εφησυχασμό των Κροατών, βρήκαν τις ευκαιρίες τους για να «χτυπήσουν» στο τέλος του πρώτου μέρους. Έλα, όμως, που δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου και συγκεκριμένα στο 53′, ο Μπάντελ τους έκανε να το πληρώσουν, «κεραυνοβολώντας» τον Χάλντορσον για το 1-0 υπέρ των Κροατών. Η εκτέλεση πέναλτι του Σίγκουρσον στο 76’ έφερε στο ματς στα ίσα, όμως οι Κροάτες δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους. Την ώρα που οι Ισλανδοί κυνηγούσαν με μανία το γκολ που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση, ο Πέρισιτς εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να γράψει το τελικό 2-1. Ο άσος της Ίντερ πάτησε περιοχή στο 90’ και τελείωσε με το δικό του, άψογο και κλασικό τρόπο τη φάση, «σφραγίζοντας» έτσι τόσο τη νίκη, όσο και το «αντίο» των Ισλανδών.

Η Ισλανδία δεν κατάφερε να κάνει δεύτερη σερί έκπληξη σε εθνική διοργάνωση, αυτό όμως δεν αναιρεί ότι το ρόστερ της εμπλουτίζεται με όλο και περισσότερο ταλέντο. Στο προσεχές μέλλον έρχονται καλύτερες ημέρες για εκείνη. Όσο για το τρέχον Μουντιάλ, ας ελπίσουμε να υπάρξει μια ομάδα που θα γίνει αυτό που… έγινε η Ισλανδία στο Euro 2016. Η Κροατία έδειξε κάτι καλό κι έχει την ευκαιρία να δώσει συνέχεια κόντρα στη Δανία στους «16». Αν υπάρχει μόνο μία ομάδα που πείθει ότι μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό της στα γήπεδα της Ρωσίας, είναι αναμφίβολα εκείνη του Ζλάτκο Ντάλιτς.

Ισλανδία (Χέιμιρ Χάλμιγκρσον): Χάλντορσον, Σίβαρσον, Ίνγκασον, Ρ. Σίγκουρντσον (70′ Σιγκούρντασον), Μάγκνουσον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Γκούντμουνσον, Γκίλφι Σίγκουρτσον, Μπιάρνασον (90′ Τρόιστασον), Φινμπόγκασον (85′ Α. Γκούντμουντσον).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λ. Κάλινιτς, Γεντβάι, Τσόρλουκα, Τσαλέτα-Τσαρ, Πίβαριτς, Μπάντελ, Μόντριτς (65′ Μπράνταριτς), Πιάτσα (70′ Λόβρεν), Πέρισιτς, Κόβατσιτς (81′ Ράκιτιτς), Κράμαριτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ