Η πιο τραγική ιστορία του Μουντιάλ (vid+pics)

Η πιο τραγική ιστορία του Μουντιάλ (vid+pics)

Μάθημα ζωής από τον Μεξικανό Ζιλμπέρτο Μαρτίνες ο οποίος παρακολουθεί τα ματς του Μουντιάλ έχοντας κρεμασμένες τέσσερις διαπιστεύσεις στον λαιμό του. Το όνειρο για το ταξίδι ζωής που μετατράπηκε σε θρήνο και η απίστευτη δύναμη και παρηγοριά που βρήκε μέσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο μεγάλη δύναμη έχει το ποδόσφαιρο και ειδικά όταν εκφράζεται μέσα από την κορυφαία διοργάνωσή του, το παγκόσμιο Κύπελλο. Θα το διαπιστώσει κανείς όταν πληροφορηθεί την τραγική ιστορία του Ζιλμπέρτο Μαρτίνεζ, ενώ Μεξικανού δικηγόρου.

Ο Ζιλμπέρτο είχε όνειρο να παρακολουθήσει από κοντά το Μουντιάλ της Ρωσίας και τα κατάφερε, καθώς ήδη έχει παρακολουθήσει αρκετά ματς ως τώρα. Εκείνο όμως προκαλεί εντύπωση σε άπαντες, είναι ότι σε όποιο γήπεδο πηγαίνει, φοράει τέσσερις διαπιστεύσεις…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ο Ζιλμπέρτο είχε δώσει μια μεγάλη υπόσχεση στην οικογένεια του. Να τους προσφέρει ένα ταξίδι ζωής. Αυτό ήταν στη Ρωσια, προκειμένου ο ίδιος, η γυναίκα του Βερόνικα, ο γιος τους Ντιέγκο 8 ετών και η κόρη τους Μία 6 ετών να ζήσουν τη μαγεία της γιορτής ενός Μουντιάλ.

Ετσι εδώ και αρκετούς μήνες είχε κανονίσει τα πάντα. Ξενοδοχεία, εισιτήρια και γενικότερα κάθε λεπτομέρεια. Φυσικά ως Μεξικάνος είχε αγοράσει εισιτήρια για την Εθνική της χώρας του, αλλά και της Αργεντινής, καθώς η γυναίκα του Βερόνικα Ρασιότο καταγόταν από εκεί. Επίσης είχε προμηθευτεί εισιτήρια και για κάποια ματς της Βραζιλίας, καθότι ο γιος του Ντιέγκο ήθελε να δει από κοντά τον Νεϊμάρ.

Δυστυχώς όμως η μοίρα έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στην οικογένεια Μαρτίνεζ… Η 43χρονη Βερόνικα και τα δύο παιδιά είχαν πάει να επισκεφθούν τον αδελφό της πρώτης στο Μαϊάμι. Στις 28 Απριλίου, το βαν το οποίο οδηγούσε η άτυχη μητέρα, εμβολίστηκε από ένα τζιπ 4Χ4 το οποίο οδηγούσε ένας νεαρός 21 ετών. Ο απολογισμός τραγικός καθώς άπαντες βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

Όπως ήταν φυσικό ο Ζιλμπέρτο κατέρρευσε στο άκουσμα της είδησης και κατέφυγε σε έναν ψυχολόγο προκειμένου να βρει παρηγοριά. Εκείνος τον συμβούλευσε να κάνει κανονικά το ταξίδι στη Ρωσία και να το αφιερώσει στη μνήμη της αδικοχαμένης οικογένειάς του. Και εκείνος βρήκε δύναμη και το έκανε πράξη! Ταξίδεψε κανονικά στη Ρωσία, μαζί με δύο φίλους του και κατάφερε να «γλυκάνει» τη δυστυχία του και να χαμογελάσει…

Ο άτυχος πατέρας βρέθηκε στο πρώτο ματς του Μεξικού με τη Γερμανία και είδε τη χώρα του να κατατροπώνει τα πάντσερ με 1-0. Μετά το τέλος του ματς έλαβε το εξής μήνυμα: «Αυτό ήταν για την οικογένειά σου». Αποστολέας ήταν ο τερματοφύλακας της Εθνικής Μεξικού, Γκιγιέρμο Οτσόα, ο οποίος πριν το ματς του είχε στείλει το εξής: «Ο γιος σου θα είναι ο άγγελος που θα με βοηθήσει να πετάξω».

Ο 41χρονος Ζιλμπέρτο Μαρτίνεζ φέρει μαζί του τις διαπιστεύσεις της συζύγου και των παιδιών του, τύπωσε φανέλες με τα ονόματά τους και ζει την κάθε στιγμή στο Μουντιάλ «κουβαλώντας» τους μέσα του και για πάντα…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ