Ιαπωνία – Πολωνία 0-1

Ιαπωνία – Πολωνία 0-1

Η αδιάφορη βαθμολογικά Πολωνία λίγο έλειψε να «κόψει» τα φτερά της Ιαπωνίας, κερδίζοντάς την με 1-0, όμως η Κολομβία επιβλήθηκε της Σενεγάλης στο άλλο ματς και έστειλε τους Ασιάτες στη φάση των «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς οι τελευταίοι επικράτησαν των Αφρικανών στις... κάρτες!

Αυτό που γίνεται με τις αποκλεισμένες ομάδες του Μουντιάλ της Ρωσίας, οι οποίες μπαίνουν αδιάφορες στην 3η αγωνιστική του ομίλου και παρά το αυτό φέρνουν αναταραχή, δεν έχει προηγούμενο. Η Νότια Κορέα ήταν εκείνη που προκάλεσε την πιο ηχηρή έκπληξη κόντρα στη Γερμανία και συνέχεια σε αυτό το… σερί ήρθε να δώσει η Πολωνία.

Η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα δεν εμφανίστηκε όπως την περιμέναμε στα δύο προηγούμενα ματς, αλλά στο τρίτο, σε αυτό δηλαδή που βαθμολογικά δεν την απασχολούσε στο ελάχιστο, λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω – κάτω στον 8ο όμιλο. Κέρδισε με 1-0 την Ιαπωνία, ωστόσο η νίκη της Κολομβίας απέναντι στη Σενεγάλη έστειλε τους Ασιάτες στους «16» της διοργάνωσης, καθώς ναι μεν ισοβάθμησαν στα έξι πρώτα κριτήρια της FIFA, ωστόσο στο 7ο, αυτό που αφορά στο fair play (κίτρινες και κόκκινες κάρτες), βγήκαν νικητές!

 

Η Ιαπωνία ήταν εκείνη που έδειξε πιο ορεξάτη και κυρίως πιο ουσιαστική στο ξεκίνημα του αγώνα. Πίεσε, έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και έφτασε σε ορισμένες καλές στιγμές, όμως είδε τον Στσέσνι να επεμβαίνει καθοριστικά σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε. Βέβαια, η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε στην Πολωνία, όταν ο Γκροσίτσκι είδε τον Καουασίμα να του λέει «όχι» με μια από τις καλύτερες αποκρούσεις του τουρνουά στο 31′.

Στο δεύτερο μέρος η Ιαπωνία βγήκε μπροστά, υπό το φόβο της νίκης της Σενεγάλης στο άλλο ματς, το οποίο βρισκόταν στο 0-0. Κάπου εκεί η παρέα του Λεβαντόφσκι βρήκε την ευκαιρία της και την άρπαξε. Στο 59′ ο Κουρζάβα εκτέλεσε, ο Μπερντνάρεκ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και πλάσαρε με χαρακτηριστική άνεση για το 1-0 των Πολωνών. Προς στιγμήν, το άγχος κατέκλυσε την Ιαπωνία. Εντούτοις, στην είδηση ότι ο Μίνα σκόραρε για την Κολομβία στο άλλο ματς, στο 74ο λεπτό, άπαντες στην πλευρά της Ιαπωνίας πήραν την… θαρραλέα απόφαση να επαναπαυτούν. Και ήταν αρκετά τυχεροί ώστε όλα να μείνουν ως έχουν μέχρι τέλους και να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Την 1η αγωνιστική η Ιαπωνία «σόκαρε» την Κολομβία, κερδίζοντας με 2-1 και βάζοντάς την σε χοντρούς μπελάδες όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση. Την τελευταία αγωνιστική, η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν έκανε στην Ιαπωνία ένα δώρο που θα θυμάται για χρόνια, αν όχι δεκαετίες. Παράξενο άθλημα το ποδόσφαιρο. Ακόμη πιο παράξενη η διοργάνωση του Μουντιάλ.

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Χ. Σακάι, Γιοσίντα, Μακίνο, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι, Γιαμαγκούτσι, Ουσάμι (65′ Ινούι), Γκ. Σακάι, Οκαζάκι (46′ Οσάκο), Μούτο (82′ Χασέμπε).

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Κουρζάβα (79′ Πέζκο), Κριχόβιακ, Γκοράλσκι, Γέντρζετσικ, Ζελίνσκι (79′ Τεόντορτσικ), Γκροσίτσκι, Λεβαντόφσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ