Σενεγάλη – Κολομβία 0-1

Σενεγάλη – Κολομβία 0-1

Σε ένα πολύ κακό ματς, με το άγχος της πρόκρισης να βαραίνει τα πόδια Κολομβιανών και Σενεγαλέζων, οι Καφετέρος σκόραραν με τον Μίνα (1-0), πέρασαν στα νοκ άουτ ως πρώτοι από τον 8ο Όμιλο και πέταξαν εκτός την αξιόμαχη Σενεγάλη.

Σενεγάλη και Κολομβία αναμετρήθηκαν στη Σαμάρα σε έναν εξαιρετικά ανοικτό 8ο Όμιλο όσον αφορά την υπόθεση πρόκρισης, αφού οι δύο αντίπαλοι μαζί με την Ιαπωνία που αγωνίζονταν κόντρα στην αδιάφορη Πολωνία, μάχονταν για… δύο θέσεις στον ήλιο.

Το διακύβευμα ήταν τεράστιο και αυτό φάνηκε στις προσπάθειες των δύο ομάδων που έβγαζαν… φόβο για πιθανή ήττα- αποκλεισμό. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο, είχαμε ελάχιστες φάσεις με τους Σενεγαλέζους να βολεύονται και με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ως εκ τούτου, η Κολομβία πάσχιζε να βρει φάσεις για γκολ, αλλά τα κατάφερε μόνο από στημένα.

Ο Κιντέρο δοκίμασε και πάλι την τύχη του σε εκτέλεση φάουλ (12′), αλλά είδε τον κίπερ της Σενεγάλης σε ετοιμότητα και λίγο αργότερα ο Φαλκάο αστόχησε με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση μετά από νέα εκτέλεση φάουλ του Χάμες. Λίγο αργότερα, στο 18′, ο Μάζιτς μέσω χρήσης του VAR, σωστά δεν έδωσε πέναλτι στους Σενεγαλέζους. Με αυτά και με αυτά, το 0-0 του ημιχρόνου ήταν δίκαιο αποτέλεσμα και έστελνε τους Σενεγαλέζους στη φάση των «16».

Στο δεύτερο ημίχρονο τα φίδια είχαν αρχίσει να ζώνουν τους παίκτες του Χοσέ Πέκερμαν. Είχε προηγηθεί και η αναγκαστική αλλαγή από το 30’ του Χάμες Ροντρίγκες και όλα έμοιαζαν δυσοίωνα καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα δημιουργίας επικίνδυνων φάσεων στα καρέ του Εντιαγέ. Όλα αυτά μέχρι το 74’. Εκεί μίλησε και πάλι ο θηριώδης στόπερ της Κολομβίας. Ο ύψους 1,95μ. Γέρι Μίνα. Όπως και κόντρα στους Πολωνούς λίγες μέρες νωρίτερα, με άλμα στον Θεό, λύτρωσε την ομάδα του και άνοιξε το σκορ κερδίζοντας την αερομαχία από τα ψηλά κορμιά των Αφρικανών.

Τότε ήταν η γλυκιά σέντρα του Χάμες. Τώρα χρειάστηκε το κόρνερ του Κιντέρο για να υπογραφεί η νίκη-πρόκριση της Κολομβίας με 1-0 η οποία μάλιστα, παρά το καταστροφικό της ξεκίνημα, εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Ιαπωνίας από την αδιάφορη Πολωνία και πέρασε ως πρώτη. Η Σενεγάλη έπαιξε για το «Χ» και όπως συμβαίνει συνήθως την πάτησε, παρά την καλή εικόνα που έδειξε συνολικά στα γήπεδα της Ρωσίας. Πλέον ο Φαλκάο και η παρέα του, αλλά και οι Ιάπωνες περιμένουν το βραδινό ματς για να μάθουν ποιον από τις Αγγλία ή Βέλγιο θα αντιμετωπίσουν στα νοκ άουτ ματς της φάσης των 16.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σενεγάλη (Σισέ): Εντιαγέ, Γκασαμά, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί (74’ Βαγκέ), Σαρ, Κουγιατέ, Γκέι, Μπαλντέ (80’ Κονατέ), Μανέ, Νιάνγκ (86’ Σακό)

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μόχικα, Κ. Σάντσες, Ουρίμπε (83’ Λέρνα), Κουαντράδο, Κιντέρο, Ροντρίγκες (31’ Μουριέλ), Φαλκάο (89’ Μπόρχα)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ