Το…γούρι του Μέσι

Το…γούρι του Μέσι

Ο Μέσι εκτός από το ταλέντο του, είχε και το φυλαχτό της μητέρας ενός Αργεντίνου δημοσιογράφου σαν όπλο απέναντι στη Νιγηρία.

Ο αγώνας της πρώτης αγωνιστικής του Μουντιάλ ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ισλανδία έχει τελειώσει. Η «Αλμπισελέστε» γκέλαρε μένοντας στο 1-1 απέναντι στους σκληροτράχηλους «Βίκινγκ».

Οι ανησυχία στις τάξεις της Αργεντινής δεν ήταν έντονη και μεταξύ σοβαρού κι αστείου ένας Αργεντίνος δημοσιογράφος δίνει ένα φυλαχτό (μία κόκκινη κορδέλα δεμένη φιόγκο) στον Λιονέλ Μέσι για να φέρει γούρι στον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα όταν του το έδινε είπε στον Αργεντινό επιθετικό «Να ξέρεις, η μητέρα μου σ’ αγαπάει πιο πολύ απ’ ότι αγαπάει εμένα». Ο Μέσι γελώντας το πήρε, το περιεργάστηκε κι αποχώρησε.

Ο αγώνας απέναντι στην Κροατία ήταν μία καταστροφή. Η ήττα με 3-0 έφερε τους Αργεντίνους μία ανάσα από τον αποκλεισμό. Δεν ήταν μόνο η κάκιστη αγωνιστική εικόνα που δεν έδινε ελπίδες, αλλά και τα αποδυτήρια της ομάδας που μετά τον αγώνα…«τινάχτηκαν στον αέρα».

Την τελευταία αγωνιστική η «Αλμπισελέστε» είχε να αντιμετωπίσει τόσο τους Νιγηριανούς όσο και την πίεση του αποκλεισμού. Όπως είναι λογικό το νούμερο ένα όπλο της εθνικής Αργεντινής ήταν και θα είναι ο Λιονέλ Μέσι. Αυτή τη φορά όμως ο Μέσι δεν θα ήταν…μόνος του.

Ο Μέσι είχε «σύμμαχό» του και το φυλαχτό που του είχε δώσει ο δημοσιογράφος. Την ιστορία την γνωρίζουμε όλοι.

Το γκολ του Ρόχο έσωσε τους Αργεντίνους από την πιο μελανή σελίδα της ιστορίας της.

Στη μικτή ζώνη μετά τη λήξη, εμφανώς ανακουφισμένος ο Λιονέλ Μέσι απάντησε σ’ όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Όταν ήρθε η ώρα του…«γνωστού» δημοσιογράφου, η ερώτηση ήταν μία. «Δεν ξέρω αν θυμάσαι αλλά σου είχα δώσει το φυλαχτό της μητέρας μου. Το έχεις μαζί σου»;

Τότε ο Μέσι χαμογελώντας τον προτρέπει να κοιτάξει και του δείχνει τον κόκκινο φιόγκο, ο οποίος ήταν δεμένος στον αριστερό του αστράγαλο.

Όταν αποχώρησε ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Αργεντινής, ο δημοσιογράφος γύρισε προς την κάμερα και αιφνιδιασμένος απευθύνθηκε στη μητέρα του λέγοντας «Μαμά το φόρεσε»! και στη συνέχεια σήκωσε τα χέρια του δείχνοντας προς τον ουρανό.

@leomessi shocks ?? reporter by revealing he wore his mother’s good luck ribbon ? @telefenoticias

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 433 | Football (Soccer) (@433) στις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ