Αγγλία – Βέλγιο 0-1

Αγγλία – Βέλγιο 0-1

Βέλγιο και Αγγλία δεν μπορούσαν να αποφασίσουν. Τελικά το έπραξε για αυτούς ο Γιανουζάι που πέτυχε γκολάρα για τη νίκη-πρωτιά του Βελγίου, στέλνοντας τους Άγγλους δεύτερους, πάνω στην Κολομβία και στο... εύκολο μονοπάτι των νοκ άουτ.

Η Αγγλία υποδέχτηκε το Βέλγιο στο Καλίνιγκραντ με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε πολύ περίεργη φάση. Συγκεκριμένα έχοντας και οι δύο προκριθεί, προσπαθούσαν να τα καταφέρουν να τερματίσουν… δεύτερες, για να έχουν καλύτερες διασταυρώσεις στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Με βάση αυτό, το θέαμα που παρακολουθήσαμε ήταν επιεικώς μέτριο. Το Βέλγιο είχε τις δύο ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, αλλά οι Κέιχιλ (10’) και Άρνολντ (27’) έδιωξαν τις προσπάθειες των Μπατσουαγί και Φελαϊνί αντίστοιχα πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του Πίκφορντ. Κάπως έτσι και με τους Βέλγους να παίρνουν δύο κίτρινες κάρτες (μετράει στο fair play), Αγγλία και Βέλγιο τελείωσαν το ματς στο απόλυτο μηδέν (0-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο αυτή η ισορροπία χάλασε νωρίς και αιτία ήταν ο Αντνάν Γιανουζάι. Ο Βέλγος με μια ενέργεια αλά… Κριστιάνο Ρονάλντο στο 51’, έσπασε τα άλατα του Ρόουζ και με φαλτσαριστό σουτ στην απέναντι γωνία του Πίκφορντ, έκανε το 1-0.

Οι Άγγλοι αντέδρασαν με τον Ράσφορντ στο 66’, αλλά στο τετ α τετ προ του Κουρτουά, νικήθηκε από τον Βέλγο τερματοφύλακα που με μια επέμβαση με τα ακροδάχτυλα, παραχώρησε κόρνερ. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε Αγγλία στο ματς. Αντί αυτού ο Μέρτενς λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 στο 89’ αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε για να διατηρήσει το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Το Βέλγιο νίκησε (1-0) και τερμάτισε πρώτο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει στους 16 την Ιαπωνία στο δύσκολο θεωρητικά μονοπάτι. Από την άλλη η Αγγλία ως δεύτερη θα πέσει πάνω στην Κολομβία στη πρώτη φάση των νοκ άουτ για το «εύκολο» μονοπάτι προς την κορυφή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (79′ Γουέλμπεκ), Στόουνς (46′ Μαγκουάιρ), Κέιχιλ, Τζόουνς, Ρόουζ, Ντελφ, Ντάιερ, Λόφτους-Τσικ, Ράσφορντ, Βάρντι

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερμάελεν (74′ Κομπανί), Μπογιάτα, Ντεντόνκερ, Φελαϊνί, Ντεμπελέ, Τσαντλί, Θ. Αζάρ, Γιανουζάι (86′ Μέρτενς), Τίλεμανς, Μπατσουαγί

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ