Μουντιάλ : Στατιστικά και ρεκόρ των ομίλων

Μουντιάλ : Στατιστικά και ρεκόρ των ομίλων

Η φάση των ομίλων στο Μουντιάλ της Ρωσίας ολοκληρώθηκε και κάποια πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά έχουν προκύψει. Γκολ, αυτογκόλ αλλά και πολλά πέναλτι συνθέτουν μέχρι στιγμής τον καμβά της διοργάνωσης.

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε χθες και πλέον περιμένουν όλοι με αγωνία να αρχίσει το… κανονικό Μουντιάλ, τα νοκ άουτ δηλαδή. Με την ολοκλήρωση των ομίλων όμως έχουν προκύψει κάποια στατιστικά αλλά και ρεκόρ που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Αρχικά έχουν σημειωθεί 122 γκολ στους ομίλους, ήτοι 2,54 ανά παιχνίδι σε σύνολο 48 αγώνων με το ρεκόρ να είναι στην προηγούμενη διοργάνωση το 2014, που είχαν σημειωθεί 136 γκολ, 2.83 ανά παιχνίδι. Τα 171 γκολ του Μουντιάλ της Βραζιλίας αλλά και της Γαλλίας το 1998 αποτελούν το ρεκόρ γκολ σε σύνολο διοργάνωσης και μένει να δούμε αν μπορεί να καταρριφθεί φέτος αν και φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Όσον αφορά τα γκολ υπάρχουν δύο αξιοσημείωτα στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι φτάσαμε στο 37ο παιχνίδι της διοργάνωσης για να δούμε 0-0, στο Γαλλία-Δανία για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων, που είναι και το μοναδικό μέχρι στιγμής, με το ρεκόρ να είναι τα 26 παιχνίδια από το Μουντιάλ της Ελβετίας, με τη διαφορά βέβαια ότι εκεί είχαν μπει γκολ σε όλα τα παιχνίδια μιας και είχαν διεξαχθεί συνολικά 26. Από το 1998 και μετά διεξάγονται 64.

Το δεύτερο αξιοσημείωτο είναι ότι, χάρη στο γκολ του Παναμά κόντρα στην Τυνησία, για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ σκοράρουν όλες οι ομάδες από τουλάχιστον δύο φορές.

Τα 24 πέναλτι που υποδείχτηκαν αποτελούν αριθμό ρεκόρ όχι μόνο σε φάση ομίλων αλλά και ολόκληρου του Μουντιάλ με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι τα 18 πέναλτι σε τρεις διοργανώσεις, το 1990, το 1998 και το 2002. Σε αυτό φυσικά έχει βοηθήσει πολύ και η χρήση του VAR με πολλές αν όχι τις περισσότερες από τις παραβάσεις να υποδεικνύονται μέσω αυτού.

Επίσης εντύπωση έχει προκαλέσει ο αριθμός των αυτογκόλ που έχουν σημειωθεί και αποτελεί ρεκόρ. Τα 6 του 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας αποτελούν παρελθόν, καθώς φέτος και μόνο από τη φάση των ομίλων έχουμε φτάσει τα 9 και ο αριθμός λογικά θα αυξηθεί ως το τέλος της διοργάνωσης. Μάλιστα το αυτογκόλ του Μεριά στην αναμέτρηση με τον Παναμά ήταν το υπ αριθμόν 50 στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Τέλος το γκολ που σημείωσε χθες ο Τυνήσιος Μπεν Γιουσέφ κατά του Παναμά ήταν το 2500ο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ.

Το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι αν μη τί άλλο συναρπαστικό και δεν αποκλείεται μέχρι το φινάλε της διοργάνωσης να δούμε και πολλά ακόμη ρεκόρ να σπάνε.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ