Γαλλία – Αργεντινή 4-3

Γαλλία – Αργεντινή 4-3

Η τρομερή Γαλλία του Κιλιάν Εμπαπέ σκόρπισε την Αργεντινή του ανύπαρκτου Λιονέλ Μέσι, αλλά κέρδισε μόνο 4-3 σε ένα ματς που κυριάρχησε απόλυτα και καρδιοχτύπησε στα τελευταία λεπτά. Στα προημιτελικά του Μουντιάλ δίκαια οι Γάλλοι, περιμένουν το Ουρουγουάη - Πορτογαλία.

Ο Λιονέλ Μέσι κάνει σχέδια. Ο Θεός του ποδοσφαίρου γελάει. Διότι, όποιος κι αν είσαι, όσο κι αν το λαχταράς, δεν είναι δυνατόν να τον ξεγελάς για πάντα. Στο τέλος της ημέρας φροντίζει να αποδίδει δικαιοσύνη. Ο επίλογος του άσου της Μπαρτσελόνα (και) σε αυτό του Μουντιάλ, λοιπόν, ήταν πικρός, άδοξος, αλλά και δίκαιος. Η Γαλλία κέρδισε τους Αργεντινούς με 4-3, σκορ που υποτιμά την απόδοσή της, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ουρουγουάη και Πορτογαλία.

Το βάρος για τον Λιονέλ Μέσι ήταν (ούτως ή άλλως) δυσβάσταχτο. Ο Χόρχε Σαμπαόλι φρόντισε να το κάνει… αβάσταχτο. Τοποθέτησε τον 31χρονο σε ρόλο αλά Μπαρτσελόνα επί Πεπ Γκουαρδιόλα, στο λεγόμενο ψευτοεννιάρι, και τον είδε να εξαφανίζεται στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Κάτι είχε στο μυαλό του ο Αργεντινός τεχνικός. Κάτι, το οποίο δεν μάθαμε ποτέ, μιας και εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως κάθε άλλο παρά του βγήκε.

Στη φάση των ομίλων η Γαλλία βρήκε απέναντί της ομάδες που την περίμεναν στο αμυντικό μισό τους, με συνέπεια να μη βρει τρόπο να δείξει πολλά από τα προτερήματα της. Εξ ου και ο λόγος που θα ήταν αφελές να περιμένουμε μια παθητική Γαλλία στα νοκ-άουτ. Το γεγονός ότι η Αργεντινή του Χόρχε Σαμπαόλι λατρεύει να έχει την μπάλα να επιτίθεται με υπομονή έδωσε στους «τρικολόρ» την ευκαιρία να δείξουν τους λόγους για τους οποίους θεωρούνται μία από τις πιο ταλαντούχες, αν όχι η πιο ταλαντούχα εθνική ομάδα στον πλανήτη. Κλέψιμο από τον φοβερό και τρομερό Εν’Γκολό Καντέ, μία, δύο, τρεις πάσες και οι Γκριεζμάν – Εμπαπέ έτοιμοι να «σκοτώσουν» στους κενούς χώρους. Ο Ολιβιέ Ζιρού έκανε τη δουλειά που ξέρουν να κάνουν λίγοι φορ, τραβώντας διαρκώς τους αμυντικούς των Αργεντινών εκτός θέσης και οι άλλοι δύο ήταν εκεί για να επωφεληθούν.

Το σκορ, βέβαια, άνοιξε με εκτέλεση πέναλτι του Γκριεζμάν. Ο Ντι Μαρία ισοφάρισε με ένα καταπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα και ο Μερκάδο έγραψε το 2-1 στις αρχές του δεύτερου μέρους, με ένα από τα πιο τυχερά γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν η μπάλα κόντραρε πάνω του μετά από πλασέ του Μέσι και έφτασε στα δίχτυα του Λορίς. Η Γαλλία έδειξε να δυσκολεύεται προς στιγμήν, όμως ένα φανταστικό σουτ του Παβάρντ με εξωτερικό φάλτσο για το 2-2 ήταν αρκετό για να τη… φέρει στα ίσα της. Λίγο αργότερα ο πιο επικίνδυνος παίκτης των «τρικολόρ», ο Εμπαπέ, πάτησε περιοχή μετά από αλλεπάλληλες κόντρες και εκτέλεσε τον Αρμάνι για το 3-2, ενώ στο 68’ χτύπησε και πάλι, πλασάροντας υποδειγματικά μετά από εξαιρετική αντεπίθεση της ομάδας του για το 4-2. Το μόνο που κατάφερε η Αργεντινή ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις, στην (ουσιαστικά) μοναδική ευκαιρία της στο παιχνίδι, με σέντρα του Μέσι και κεφαλιά του Αγκουέρο.

Όνειρο ήτανε και πάει. Η Αργεντινή του Μέσι αστόχησε στην (ενδεχομένως) τελευταία βολή της να κατακτήσει το Μουντιάλ. Χρειάζεται ο Μέσι να σηκώσει το τρόπαιο για να γίνει καλύτερος παίκτης από τον Μαραντόνα; Σαφώς και όχι. Το χρειάζεται, όμως, για να αποφύγει το στίγμα. Να μην αφήσει ένα μεγάλο μελανό σημείο στη σπουδαία καριέρα του. Το χειρότερο; Η ομάδα του άξιζε τον αποκλεισμό. Δεν έπεισε ούτε αυτή τη φορά ότι μπορεί να το κάνει. Όσο για τους Γάλλους, ήταν ανώτεροι και έδειξαν σχεδόν όλους τους λόγους που (πρέπει να) αποτελούν φόβητρο. Θα φτάσουν μέχρι το τέλος; Ίδωμεν. Αλλά αν όχι εκείνοι, τότε ποιοι;

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Καντέ, Ματουϊντί (75′ Τολισό), Πογκμπά, Γκριεζμάν (8′ Φεκίρ), Ζιρού, , Εμπαπέ (89′ Τοβέν).

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπαόλι): Αρμάνι, Μερκάδο, Ρόχο (46′ Φάσιο), Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Μασεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Πέρες (66′ Αγκουέρο), Παβόν (75′ Μέσα), Μέσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ