Εντυπωσιακό στατιστικό : Πρόκριση με ποιότητα κατοχής και όχι ποσότητα

Εντυπωσιακό στατιστικό : Πρόκριση με ποιότητα κατοχής και όχι ποσότητα

Αργεντινή, Πορτογαλία και Ισπανία είχαν τη «μερίδα του λέοντος» όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, ωστόσο θα δουν το υπόλοιπο του Μουντιάλ από τα... σπίτια τους. Γαλλία, Ουρουγουάη και Ρωσία απέδειξαν ότι αρκεί να ξέρεις πως να εκμεταλλευθείς το ποσοστό που σου αναλογεί.

Κάποτε στο ποδόσφαιρο ο παράγοντας «κατοχή μπάλας» ήταν καταλυτικός προκειμένου μία ομάδα να φτάσει στη νίκη. Μάλιστα και από τους «ειδικούς» του ποδοσφαίρου η κατοχή της μπάλας ήταν βασικό επιχείρημα προκειμένου να εξηγήσουν την επικράτηση μιας ομάδας, ή την ήττα κάποιας.

Πλέον όμως όσο το ποδόσφαιρο εξελίσσεται ο παράγοντας κατοχή τείνει να παίζει όλο και μικρότερο ρόλο.

Απόδειξη τα πρώτα τρία παιχνίδια της φάσης των «16» του Μουντιάλ. Οι ομάδες που προκρίθηκαν όχι απλά δεν είχαν την κατοχή με το μέρος τους, αλλά είχαν τη μπάλα για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι οι αντίπαλοί τους.

Συγκεκριμένα η Γαλλία που απέκλεισε την Αργεντινή με σκορ 4-3, διατήρησε την μπάλα για 41%, ενώ η Αλμπισελέστε για 59%.

Ακόμη λιγότερο είχε το… τόπι στα πόδια της η Ουρουγουάη, η οποία απέκλεισε την Πορτογαλία με 2-1. Οι λατίνοι είδαν τους Πορτογάλους να φτάνουν την κατοχή τους στο 61% την ώρα που οι ίδιοι άγγιξαν με το ζόρι το 39%.

Τέλος, πιο εντυπωσιακό είναι αυτό που συνέβη στο ματς της Ρωσίας με την Ισπανία, στο οποίο οι διοργανωτές απέκλεισαν τους Ίβηρες με 4-3 στα πέναλτι (1-1 ο κ.α.). Συγκεκριμένα οι οικοδεσπότες είδαν την κατοχή τους να περιορίζεται στο «φτωχό» 26% απέναντι στους Ισπανούς που είχαν τη «μερίδα του λέοντος» με 74%!

Ωστόσο Γαλλία, Ουρουγουάη και Ρωσία κατάφεραν να προκριθούν στα προημιτελικά του Μουντιάλ, αποδεικνύοντας ότι αρκεί να ξέρεις πώς να εκμεταλλευθείς το διάστημα που έχεις τη μπάλα στα πόδια σου. Κι ας είναι μικρό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ