Βέλγιο – Ιαπωνία 3-2

Βέλγιο – Ιαπωνία 3-2

Απίστευτα πράγματα στο Ροστόφ, με την Ιαπωνία να προηγείται 2-0 και το Βέλγιο να κάνει επική ανατροπή και να παίρνει την πρόκριση (3-2) στην εκπνοή του αγώνα!

Όσοι παρακολούθησαν το πρώτο ημίχρονο του Βέλγιο – Ιαπωνία και έκλεισαν την τηλεόραση λόγω… πλήξης έχασαν το πιθανότατα καλύτερο ημίχρονο μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ. Πέντε γκολ. Ωραίος ρυθμός. Εναλλαγή συναισθημάτων. Μια Ιαπωνία να αγγίζει το θαύμα (2-0) και να το χάνει μέσα από τα χέρια της (3-2). Η τελευταία ομάδα που κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 και να πάρει την πρόκριση σε νοκ – άουτ παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν η Γερμανία κόντρα στην Αγγλία το μακρινό 1970 στην παράταση (εντός 90λέπτου η Πορτογαλία που επικράτησε της Β. Κορέας το 1966) ! Έκτοτε η παράδοση έλεγε το εξής απλό. Χάνεις με 2-0; Αποκλείεσαι. Το Βέλγιο όμως έκανε την απόλυτη ανατροπή.

Οι «χρυσές» αλλαγές του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, Μαρουάν Φελαϊνί και Νασέρ Σαντλί, έδωσαν τη λύση σε ένα Βέλγιο που για ένα ημίχρονο είχε μπλοκάρει εντελώς, ενώ βρέθηκε και με την πλάτη στον τοίχο όταν οι δαιμόνιοι Ιάπωνες προηγήθηκαν με 2-0 στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.

Το πρώτο μισό του αγώνα ψάχναμε τις φάσεις με το… ματοκυάλι. Το θέαμα κάκιστο. Οι Ιάπωνες συγκεντρωμένοι πλήρως στο αμυντικό πλάνο του προπονητή τους. Οι Βέλγοι έψαχναν χώρους και χώρους δεν έβρισκαν. Καράσκο, Μενιέ, Αζάρ, Μέρτενς δεν μπορούσαν να κινηθούν προς την περιοχή. Ο Λουκάκου ήταν εκνευρισμένος και ωρυόταν. Μεγαλύτερη «ευκαιρία» στον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, μια κακή εκτίμηση του Κουρτουά, μετά το σουτ του Ναγκατόμο και την παρέμβαση του Οσάκο (που έβαλε το πόδι του). Ο Βέλγος κίπερ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια και εκείνη τσούλησε προς το τέρμα αλλά την πρόλαβε πριν περάσει την γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, εγένετο… ματς! Μόλις στο 47′ ο Χαραγκούτσι εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τη βαθιά μπαλιά του Σιμπασάκι και άνοιξε το σκορ για τους Μπλε Σαμουράι και τέσσερα λεπτά αργότερα, πριν καν προλάβουν να ανασυνταχθούν οι Βέλγοι, ο Ινούι με σουτ δυναμίτη έκανε το 2-0! Ο ενθουσιασμός συνεπήρε τους παίκτες του Νισίνο που δεν κλείστηκαν πίσω με σκοπό να κρατήσουν το αποτέλεσμα κι έτσι είδαμε παιχνιδάρα. Συνέβαλλαν βέβαια και οι αλλαγές του Μαρτίνεθ: οι Φελαϊνί και Τσαντλί πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Μέρτενς και Καράσκο.

Δεν πέρασαν 10 λεπτά. Ο Βερτόνγκεν έπιασε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Αζάρ, και μείωσε για την ομάδα του σε 2-1 στο 69′. Στη συνέχεια ο νεοεισελθών Φελαϊνί ήταν εκείνος που σηκώθηκε ψηλότερα από όλους στην περιοχή του Καβασίμα και έφερε το ματς στα ίσα (2-2). Οι Κόκκινοι Διάβολοι πετούσαν φωτιές. Στο 85ο λεπτό είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία με τις κεφαλιές των Τσαντλί και Λουκάκου να εξουδετερώνονται από τον κίπερ της Ιαπωνίας και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα πάμε σε παράταση, μίλησε ο άσος της Γουέστ Μπρομ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση (από τα χέρια του Κουρτουά), ο Μενιέ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Λουκάκου άφησε την μπάλα να περάσει και ο Τσαντλί με υποδειγματικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Καβασίμα και διαμόρφωσε το τελικό 3-2! Και τώρα… Βραζιλία!

 

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνγκεν, Κομπανί, Μενιέ, Καράσκο (65′ Τσαντλί), Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Μέρτενς (65′ Φελαϊνί), Λουκάκου

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Καραγκούτσι (81′ Χόντα), Σακάι, Γιοσίντα, Χασέμπε, Σιμπασάκι (81′ Γιαμαγκούτσι), Ναγκατόμο, Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ