Μαρτίνεθ : «Δοκιμασία χαρακτήρα το ματς με την Ιαπωνία»

Μαρτίνεθ : «Δοκιμασία χαρακτήρα το ματς με την Ιαπωνία»

Για το χθεσινό παιχνίδι με την Ιαπωνία μίλησε ο προπονητής του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Το Βέλγιο πέρασε αυτή τη δοκιμασία χαρακτήρα με την εμφάνιση του πραγματικού αγωνιστικού πνεύματός του, δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο οποίος είδε τους παίκτες του να επιστρέφουν από το 0-2 και να νικούν την Ιαπωνία με 3-2 στις καθυστερήσεις.

«Αυτό συμβαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο» δήλωσε ο Ισπανός εκλέκτορας. «Ήταν μια δοκιμασία χαρακτήρα και μια δοκιμασία της ομάδας. Σας είπα τα πάντα» πρόσθεσε ο Μαρτίνεθ, που πάντως θα έχει αρκετά πράγματα για να διορθώσει στην άμυνά του ενόψει του αγώνα με τη Βραζιλία, σε μόλις τέσσερις ημέρες.

Και πρόσθεσε: «Αν κοιτάξετε τα στατιστικά, δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια όπου μπορείς να επιστρέψεις από το 0-2 σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην προσωπικότητα, τη συγκέντρωση, την επιθυμία, τη στάση και την πίστη των παικτών. Το έκαναν στα 90 λεπτά και ήταν ένα απίστευτο επίτευγμα».

Από την πλευρά του, ο Ακίρα Νισίνο εμφανίστηκε απογοητευμένος. «Θέλαμε να νικήσουμε. Η ομάδα μας είναι αρκετά δυνατή. Υπήρχαν διαφορετικά σχέδια στο μυαλό μου. Ξεκινήσαμε πολύ καλά αλλά στο τέλος δεν περιμέναμε να δεχθούμε ένα τέτοιο γκολ», είπε. «Όταν ήμασταν στο 2-0 δεν έκανα αλλαγές γιατί ήθελα πραγματικά άλλο ένα γκολ, και είχαμε ευκαιρίες. Σε κάποιο βαθμό ελέγχαμε την μπάλα και το παιχνίδι, αλλά σε εκείνο το σημείο το Βέλγιο ανέβασε το παιχνίδι του, όταν έπρεπε πραγματικά», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Σε εκείνο το σημείο, όταν πήραμε το φάουλ και το κόρνερ (σ.σ. στις καθυστερήσεις) θέλαμε να τελειώσουμε τον αγώνα. Φυσικά σε αυτό το σημείο σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην παράταση, αλλά δεν περίμενα αυτό το είδος της σούπερ αντεπίθεσης και η ομάδα μου δεν περίμενε ότι σε λίγα δευτερόλεπτα η μπάλα θα μεταφερθεί τόσο γρήγορα στην περιοχή μας και θα κριθεί ο αγώνας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ