Μεξικό : Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Μάρκες

Μεξικό : Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Μάρκες

Το τελευταίο ματς της σπουδαίας σταδιοδρομίας του έδωσε κόντρα στη Βραζιλία ο «Κάιζερ», όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος με δηλώσεις του.

Το Μεξικό ηττήθηκε με 2-0 από τη Βραζιλία και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Μουντιάλ. Συνεπώς, αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι στο τουρνουά για τον Ράφα Μάρκες.

Ο πολύπειρος Μεξικανός άσος συμμετείχε στο πέμπτο Μουντιάλ της καριέρας του και όπως φαίνεται το ματς με τη Σελεσάο ήταν και το τελευταίο της καριέρας του. «Δεν είναι κι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να πω αντίο, ήθελα να προχωρήσουμε περισσότερο στη διοργάνωση, είμαι υπερήφανος για την παρουσία μας στο Μουντιάλ, αλλά λυπημένος από την έκβαση του αγώνα» είπε ο αρχηγός της Tri, ο οποίος σε ηλικία 39 ετών και 139 ημερών, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής –εξαιρουμένων τερματοφυλάκων- μετά τον Στάνλεϊ Μάθιους (το 1954 είχε αγωνιστεί σε ηλικία 39 ετών και 145 ημερών) που συμμετέχει σε αγώνα Μουντιάλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάρκες, όπως κι οι Καρμπαχάλ, Ματέους, αγωνίστηκε σε 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο –κι ο Μπουφόν έχει δώσει το «παρών» σε 5 αλλά δεν είχε λεπτά συμμετοχής το 1998- με μια μεγάλη διαφορά: ο Μάρκες και στα 5 ήταν αρχηγός! Η επομένη ημέρα θα βρει τον Μάρκες σε θέση τεχνικού διευθυντή, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, αφού πρώτα ξεκουραστεί ύστερα από 22 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ