Πίκφορντ και Ντάιερ έσπασαν κατάρα 28 χρόνων για τους Άγγλους

Πίκφορντ και Ντάιερ έσπασαν κατάρα 28 χρόνων για τους Άγγλους

Ο Πίκφορντ απέκρουσε το πέναλτι του Μπάκα και ο Ντάιερ ήταν εύστοχος στο κρίσιμο νικητήριο δικό του, με αποτέλεσμα η Αγγλία να περάσει από διαδικασία των πέναλτι για πρώτη φορά στην Ιστορία τους σε Μουντιάλ.

Οι Άγγλοι είχαν δημιουργήσει με το πέρασμα των χρόνων μια από τις πιο διάσημες… ποδοσφαιρικές κατάρες. Αυτές των πέναλτι. Χαρακτηριστικό είναι πως όποτε σε νοκ άουτ φάση μεγάλης διοργάνωσης (Euro ή Μουντιάλ), ματς της Αγγλία πήγαινε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, οι Άγγλοι αποκλείονταν!

Στα Μουντιάλ η αρχή έγινε σε αυτό της Ιταλίας (1990) όπου θύτης ήταν η Γερμανία. Ακολούθησε ο αποκλεισμός στη διοργάνωση της Γαλλίας (1998) από τη μισιτή Αργεντινή και αυτή από τους Πορτογάλους το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Σε Euro η κατάσταση δεν βελτιώνονταν μιας και τα Λιοντάρια αποκλείστηκαν στη διοργάνωση του 1996 από τους Γερμανούς, το 2004 από τους διοργανωτές Πορτογάλους και το 2012 από τους Ιταλούς.

Πριν τον σημερινό θρίαμβο, η Αγγλία είχε καταφέρει να νικήσει μια φορά στη ψυχοφθόρο διαδικασία το 1996 στο δικό της Euro, όταν απέκλεισε στα πέναλτι τους Ισπανούς, πριν αποκλειστούν όπως αναφέραμε με τον ίδιο τρόπο από τους Γερμανούς στην αμέσως επόμενη φάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ