Μουντιάλ : Δήμιος των Νοτιοαμερικάνων η Γαλλία

Μουντιάλ : Δήμιος των Νοτιοαμερικάνων η Γαλλία

Η Γαλλία με τη νίκη της απέναντι στην Ουρουγουάη σημείωσε ρεκόρ στην ιστορία των Μουντιάλ.

Η Γαλλία έκλεισε εισιτήριο για τα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς επικράτησε με 2-1 της Ουρουγουάης στον προημιτελικό που διεξήχθη στο Νίζνι-Νόβγκοροντ. Οι «τρικολόρ» με τη νίκη τους απέναντι στη Σελέστε, έκαναν ρεκόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ειδικότερα, η Γαλλία έγινε η δεύτερη εθνική ομάδα που νίκησε 3 ομάδες από τη Νότια Αμερική στην ίδια διοργάνωση. Στη φάση των ομίλων είχε επικρατήσει του Περού με 1-0, στη φάση των 16 απέκλεισε με 4-3 την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, ενώ σήμερα επιβλήθηκε της Ουρουγουάης.

Η πρώτη ομάδα που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο είναι η Ολλανδία στο Μουντιάλ του 1974. Οι «Οράνιε» είχαν επιβληθεί της Ουρουγουάης στην πρεμιέρα της πρώτης φάσης με 2-0. Στη δεύτερη φάση είχε επικρατήσει της Αργεντινής και της Βραζιλίας με 4-0 και 2-0 αντίστοιχα. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι στον τελικό ηττήθηκε με 2-1 από την τότε πρωταθλήτρια κόσμου, Δυτική Γερμανία.

Σε περίπτωση λοιπόν που απόψε προκριθεί η Βραζιλία, η Γαλλία έχει την ευκαιρία να νικήσει και 4η ομάδα από τη Λατινική Αμερική.

https://twitter.com/OptaJean/status/1015264992143249413

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ