Βραζιλία – Βέλγιο 1-2

Βραζιλία – Βέλγιο 1-2

Παίζοντας μαεστρικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, το Βέλγιο επικράτησε της Βραζιλίας με 2-1 (13’ αυτ. Φερναντίνιο, 31’ Ντε Μπρόινε) και την πέταξε εκτός Μουντιάλ! Έτσι έγραψε ιστορία καθώς έφτασε και πάλι στους «4» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 32 ολόκληρα χρόνια! Στα ημιτελικά οι Βέλγοι αντιμετωπίζουν τους Γάλλους.

Το Βέλγιο συνεχίζει να ζει το όνειρό του! Παίζοντας με υποδειγματικό τρόπο το παιχνίδι των αντεπιθέσεων απέναντι σε μια φλύαρη και άστοχη Βραζιλία, επικράτησε με 2-1 και πλέον βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης! Ετσι «ισοφάρισε» την καλύτερη επίδοσή της ιστορίας του, καθώς είχε φτάσει και πάλι στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μουντιάλ του Μεξικό το 1986.

Σπουδαία εμφάνιση από τον Κουρτουά που έκανε απίστευτες επεμβάσεις, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Λουκάκου που μαζί με τον Ντε Μπρόινε ήταν οι ηγέτες του Βελγίου. Ο τελευταίος σημείωσε το 2ο γκολ της ομάδας του με ασύλληπτο σουτ (31′), ενώ το 1-0 είχε γίνει αυτό αυτογκόλ του Φερναντίνιο στο 13′. Μείωσαν οι Βραζιλιάνοι στο 76′ με τον Αουγκούστο, αλλά αποδείχθηκαν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Την πίεση οι Βραζιλιάνοι, τα γκολ οι Βέλγοι
Σε ένα ακόμη ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, αποδείχθηκε ότι η κατοχή της μπάλας δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Στο πρώτο ημίχρονο η Βραζιλία είχε την κατοχή, πίεζε, είχε δοκάρι (με τον Τιάγκο Σίλβα στο 8’), όμως χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε με δύο γκολ… στο κεφάλι!

Το σκορ άνοιξε στο 13’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Φερναντίνιο «χαντάκωσε» την ομάδα του στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αλισον με το… μπράτσο! Η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε τους καριόκας. Συνέχισαν να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους και να φτάνουν με σχετική άνεση στην αντίπαλη περιοχή, εκμεταλλευόμενοι την άμυνα των Βέλγων που δεν ενέπνεε σιγουριά.

Οι Βραζιλιάνοι απείλησαν στο 15’ (Ζεσούς), στο 19’ (σουτ Κουτίνιο) και στο 25’ (σουτ Μαρσέλο), όμως αντί να ισοφαρίσουν είδαν το ταμπλό να γράφει 0-2! Το Βέλγιο μετά το υπέρ το 1-0 είχε οπισθοχωρήσει, ωστόσο ήταν φαρμακερό στις αντεπιθέσεις. Με το «πολυεργαλείο» που λέγεται Λουκάκου (έκανε πολλές δουλειές) και έχοντας στο πλευρό τους Ντε Μπρόινε και Αζαρ, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε άνω-κάτω τους καριόκας στο τρανζίσιον.

Έτσι μετά από εκτέλεση κόρνερ της Βραζιλίας, ο δαιμόνιος Λουκάκου έκανε μια καταπληκτική κούρσα πολλών μέτρων, για να δώσει την κατάλληλη στιγμή στον Ντε Μπρόινε. Αυτός, με «βολίδα»… σκότωσε τον Άλισον για το 2-0 μέσα σε έκσταση πανηγυρισμών από τους Βέλγους οπαδούς και σε απόγνωση για τους Βραζιλιάνους.

Στον χρόνο που απέμενε ως το ημίχρονο η σελεσάο προσπάθησε να μειώσει έχοντας καλές στιγμές με Ζεσούς (35’ κεφαλιά) και Κουτίνιο (37’ σουτ), ωστόσο με τον Κουρτουά να είναι σε καλή μέρα και να επεμβαίνει όπου χρειάζεται, το προβάδισμα των δύο τερμάτων παρέμεινε ως την ανάπαυλα.

Ελπίδες με Αουγκούστο για τη σελεσάο, αλλά Κουρτουά
Έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, το Βέλγιο έπαιξε συντηρητικά στο Β’ μέρος. Η Βραζιλία, με τους Φιρμίνιο, Ντάγκλας Κόστα να περνούν στο ματς, συνέχισε να πιέζει να απειλεί, αλλά και παράλληλα να αποδεικνύεται «φλύαρη» και άστοχη στην τελική προσπάθεια.

Η ώρα κυλούσε, το άγχος μεγάλωνε για τους καριόκας, με την τρίτη αλλαγή του Τίτε (73’), τον Ρενάντο Αουγκούστο να δίνει νέα πνοή. O μεσοεπιθετικός της Beijing Guoan αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του μειώνοντας με κεφαλιά στο 76’ σε 1-2, ενώ στο 81’ εξαιρετικό σουτ του ίδιου λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια!

Όμως μέχρι εκεί, παρά την ασφυκτική πίεση των λατίνων, δεν κατέστη δυνατό να έρθει το 2-2, με τον Κουτίνιο να αστοχεί απελπιστικά σε μεγάλη ευκαιρία στο 84΄ αν και μόνος! Παράλληλα ο Κουρτουά συνέχιζε να είναι «φύλακας-άγγελος» με ψύχραιμες και καίριες επεμβάσεις όπως την απίστευτη που έκανε στο 90+4’ σε σουτ του Νεϊμάρ! Το 2-1 παρέμεινε και μετά το πέρας της 5λεπτης καθυστέρησης με τους Βέλγους να βρίσκονται στα ουράνια και τους Βραζιλιάνους στα… πατώματα.

Τέλος να πούμε ότι ο διαιτητής Μάζιτς είπε «όχ» σε δύο πέναλτι στους Βραζιλιάνους, με την απόφασή του να είναι σωστή σε θέατρο του Νεϊμάρ στο 53’, αλλά τη δεύτερη να σηκώνει πολύ συζήτηση, στο μαρκάρισμα του Κομπανί στον Ζεσούς στο 56’.

Γκολ: 76’ Ρ. Αουγκούστο – 13’αυτ. Φερναντίνιο, 31’ Ντε Μπρόινε
Δοκάρια: 8’ Τιάγκο Σίλβα
Διαιτητής: Μάζιτς (Σερβία)

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιλερντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τσαντλί (82’ Βερμάλεν), Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου (86’ Τίλεμανς).
Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Παουλίνιο (73’ Ρ. Αουγκούστο), Φερναντίνιο, Κοουτίνιο, Γουίλιαν (46’ Φιρμίνιο), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (57’ Ντάγκλας Κόστα).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ