Γιορίς : Αποκρούσεις που δίνουν τίτλους

Γιορίς : Αποκρούσεις που δίνουν τίτλους

Οι Γάλλοι με τον Ούγκο Γιορίς έχουν πλέον τερματοφύλακα που δίνει προκρίσεις. Και θέλουν να τον εκμεταλλευτούν και στον αποψινό ημιτελικό με το Βέλγιο.

Ο προημιτελικός της Γαλλίας με την Ουρουγουάη είχε μια στατιστική σύμπτωση. Ήταν το 102ο διεθνές παιχνίδι τόσο για τον τερματοφύλακα των Τρικολόρ Ούγκο Γιορίς, όσο και για τον αντίπαλο γκολκίπερ της Σελέστε Φερνάντο Μουσλέρα. Κάπου εκεί πάντως σταμάτησαν και οι μεταξύ τους συμπτώσεις, καθώς η βραδιά επεφύλασσε διαφορετικές εκπλήξεις και για τους δυο.

Ο μεν Μουσλέρα εξανέμισε όποια όνειρα της Ουρουγουάης να ισοφαρίσει το ματς, όταν σε ένα ακίνδυνο σουτ του Γκριεζμάν είδε τη μπάλα να περνάει μέσα από τα χέρια του και να καταλήγει στα δίχτυα του. Από την άλλη πλευρά, λίγο νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα μερικά λεπτά αφότου η Γαλλία είχε ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Ραφαέλ Βαράν, ο ήρεμος αρχηγός των Τρικολόρ Ούγκο Γιορίς έκανε την απόκρουση του αγώνα και πιθανότατα την απόκρουση του Μουντιάλ.

Η Σελέστε εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια και ο Μάρτιν Κάσερες επιχείρησε να «αντιγράψει» τον Βαράν και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα προς την δεξιά γωνία της γαλλικής εστίας. «Είδα τη μπάλα στα δίχτυα» είπε ο Κιλιάν Μπαπέ για τη συγκεκριμένη φάση. «Αλλά ξαφνικά ο Γιορίς έκανε αυτή την απίστευτη απόκρουση και σίγουρα κέρδισε μια θέση στην αιωνιότητα» συμπλήρωσε ο 19χρονος φορ της Γαλλίας που βρέθηκε πρώτο… τραπέζι πίστα παρακολουθώντας από κοντά την υπερπροσπάθεια του συμπαίκτη του να αποσοβήσει ένα γκολ που έμοιαζε σίγουρο.

Πριν από μια τετραετία, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, στον προημιτελικό ανάμεσα στη μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και τη Γαλλία, οι Τρικολόρ είχαν πάρει ένα συγκεκριμένο μάθημα. Για τη Γερμανία σκόραρε ένα στόπερ, ο Ματς Χούμελς ξεφεύγοντας από το μαρκάρισμα του Βαράν, ενώ προς το τέλος του ματς ο Καρίμ Μπενζεμά έφτασε ένα βήμα πριν την ισοφάριση, αλλά η ενέργειά του σταμάτησε από μια ασύλληπτη απόκρουση του Νόιερ. Απόκρουση από αυτές που δίνουν τίτλους.

Πλέον οι Τρικολόρ έχουν και αυτές τις αποκρούσεις στο ρεπερτόριό τους και να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Αλλωστε, όπως είπε και ο Πολ Πογκμπά «δεν μας φτάνει η πρόκριση στον ημιτελικό, θέλουμε περισσότερα»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ