Ράκιτιτς : «Ο Μόντριτς αξίζει τη Χρυσή Μπάλα»

Ράκιτιτς : «Ο Μόντριτς αξίζει τη Χρυσή Μπάλα»

Ο Ίβαν Ράκιτιτς της Μπαρτσελόνα δήλωσε πως ο Λούκα Μόντριτς αξίζει τη Χρυσή Μπάλα, ενώ μίλησε για την παγκόσμια υποστήριξη που λαμβάνει η εθνική Κροατίας εν όψει τελικού.

Η εθνική Κροατίας αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Γαλλίας το απόγευμα της Κυριακής (15/07, 18:00), στον πολυαναμενόμενο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την εξαιρετική παρουσία του Λούκα Μόντριτς τόσο στα γήπεδα της Ρωσίας, όσο και με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στη διάρκεια της περασμένης σεζόν, ο Ίβαν Ράκιτιτς ρωτήθηκε σχετικά με το αν ο συμπαίκτης του αξίζει το κορυφαίο ατομικό βραβείο που απονέμεται από τη FIFA, εκείνος της Χρυσής Μπάλας.

Ο μέσος της Μπαρτσελόνα ψήφισε υπέρ αυτού, ενώ μίλησε για τη διεθνή υποστήριξη που λαμβάνουν οι Κροάτες εν όψει τελικού, αλλά και τους συμπαίκτες του στην καταλανική ομάδα, τους Ουσμάν Ντεμπελέ και Σαμουέλ Ουμτιτί, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Κυριακή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη Χρυσή μπάλα: «Πρέπει να είναι ένας Κροάτης που θα την πάρει και ο αρχηγός μας, ο Μόντριτς, την αξίζει. Είμαι σίγουρος ότι η FIFA θα επιλέξει και άλλους Κροάτες στην κορυφαία ενδεκάδα. Αλλά δεν θέλουμε αυτό, απλά θέλουμε το τρόπαιο».

Για τη διεθνή υποστήριξη που λαμβάνει η εθνική Κροατίας: «Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι θα μας υποστηρίξουν από όλο τον κόσμο. Έχω λάβει μηνύματα από την Αργεντινή, την Ισπανία και από κάθε γωνιά του πλανήτη. Πολλοί μου λένε ότι ποτέ δεν είχαν φανταστεί ότι θα πανηγύριζαν ένα γκολ όπως αυτό που πετύχαμε στον ημιτελικό. Αυτό δείχνει ότι είμαστε φιλαλίστ χάρη στη δική μας προσπάθεια».

Για τους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα και αντιπάλους του στον τελικό, Ντεμπελέ και Ουμτιτί: «Τους σέβομαι πολύ σαν συμπαίκτες και τους εύχομαι τα καλύτερα. Είμαστε φίλοι, αλλά όχι την Κυριακή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ