Κιλιάν Εμπαπέ, η απαρχή ενός Θρύλου

Κιλιάν Εμπαπέ, η απαρχή ενός Θρύλου

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν ο παίκτης αποκάλυψη του Μουντιάλ της Ρωσίας, προσθέτοντας στην λίστα των επιτευγμάτων του διακρίσεις αδιανόητες, λαμβάνοντας υπόψιν πως είναι μόλις 19 χρονών.

Όχι πως αμφέβαλε κανείς από την πρώτη χρονιά του στη Μονακό, αλλά ο Εμπαπέ ήρθε για να μείνει και φαίνεται πως είναι το next best thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τώρα που οι «τιτάνες» Ρονάλντο και Μέσι έχουν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα όσον αφορά την καριέρα τους στα γήπεδα.

Ο νεαρός με ρίζες από την Αλγερία και το Καμερούν, έχει γεννηθεί στη Γαλλία και θεωρείται «προϊόν» του γαλλικού ποδοσφαίρου και μάλιστα ένα από τα πιο λαμπρά και προβεβλημένα, μιας και έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο στα τρία χρόνια επαγγελματικής καριέρας σε Μονακό, Παρί σεν Ζερμέν και Εθνική Γαλλίας στην οποία μετράει ήδη 21 συμμετοχές και 6 γκολ!

Ο Εμπαπέ είναι ο νεαρότερος παίκτης στην Ιστορία της Μονακό, ενώ είναι και ο πρώτος μετά τον θρυλικό Πελέ, έφηβος σκόρερ του Μουντιάλ, το οποίο κατέκτησε και αναδείχθηκε και καλύτερος νέος παίκτης. Είναι επίσης ο πιο ακριβός νεαρός ποδοσφαιριστής στην Ιστορία όπως και ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να σκοράρει στα τέσσερα πρώτα ματς της καριέρας του στα knock out του Champions League, ενώ για… κερασάκι στην τούρτα αφήσαμε το γεγονός πως είναι ήδη δύο φορές πρωταθλητής Γαλλίας.

Και όπως όλα δείχνουν, αυτό που βλέπουμε είναι μόνο η αρχή αφού πολύ σύντομα το γαλλικό πρωτάθλημα και τα εκατομμύρια της Παρί θα είναι πολύ λίγα για την αξία του…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ